Varför kan man få rabdomyolys i fall man tränar för hårt och hur farligt är det egentligen? Det och en hel del annat får du svar på i veckans Tyngre Rubriker.
Avsnitt 91 av Tyngre Rubriker ger dig denna vecka fyra olika rubriker från den senaste veckan. Först blir det en diskussion kring träningsfrekvens vid styrketräning utgående från en ny studie där man jämfört effekten från att träna 2, 3 och 5 gånger i veckan för nybörjare.
Efter det blir det en diskussion kring hur högintensiv träning upplevs av otränade personer följt av en kortare genomgång av en artikel i SvD som handlar om de fördelar som kan finnas med att värma upp maten du äter.
Avslutningsvis blir det en lång diskussion kring fenomenet rabdomyolys, även kallat rhabdo, i samband med träning. Vad det är, varför det uppstår, hur farligt det verkligen är, vilka symptom man brukar få och så vidare.
Medverkar i panelen denna gång gör Jenny Ågren, Jacob Gudiol, Caroline Mellberg, Jacob Papinniemi & Wille Valkeaoja
Hålltider:
- 00:00 Betydelsen av träningsfrekvens för att få bra träningsresultat på gymmet
- 15:55 Högintensiv träning för nybörjare
- 25:31 Fördelarna med att värma upp maten istället för att äta den rå
- 35:59 Rabdomyolys vid för mycket träning
Du laddar hem avsnitt 91 här.
RSS-feeden för prenumeration är: http://tyngrerubriker.libsyn.com/rss