Caroline, Jacob och Erik diskuterar två nyhetsartiklar från veckan som har gått. En i SvD som handlar om veganer som i smyg börjat äta kött igen. Detta eftersom de upplevt att de inte mått bra med sin kost eller att de känt ett ökande begär efter att få äta kött igen. Artikeln tar också upp en del kring biotillgängligheten av näringsämnen i de nya köttsubstituten som kommit ut på marknaden de senaste åren.
Efter det diskuteras en artikel i DN som påstår sig handla om vilka kolhydrater som är bäst att äta för att hålla vikten. Men i själva verket har studien tittar på stora kostmönster där inte bara typen av kolhydrater ar skiljt sig. Utan även andra saker likt intaget av processat kött och sötsaker.
Till sist blir det en kort notis kring en ny trend på sociala medier där man varnar människor för att dricka havredryck. Detta eftersom det ska ge en ”spike” av blodsockret.
Veganer som äter kött i smyg:
- 00:00:00 Introsnack
- 00:01:33 En snabb ny introduktion av oss
- 00:04:11 Överger veganismen: ”Flera äter kött i smyg” - enlig SvD
- 00:30:35 Så väljer du rätt kolhydrater för att hålla vikten - enligt DN
- 00:38:33 Oatly påstås vara dåligt eftersom det ger en "spike" av blodsockret
Här laddar du ner avsnittet Veganer som äter kött i smyg som mp3: Avsnitt 103.
Mer från Hälsoveckan