Flera olika diskussioner om kolhydrater och lite kort kring German Volume Traning. Där har du veckans avsnitt av Tyngre Rubriker.

Veckans avsnitt av Tyngre Rubriker handlar mycket om kolhydrater. Dels diskuteras en ny översiktsartikel där man undersökt om människor som rapporterat att de äter mer kolhydrater är i högre risk att gå upp i vikt och dels diskuteras den största studien någonsin som har jämfört lågkolhydratkost mot lågfettkost.

Utöver det här så disktueras också en nypublicerad mindre studier på träningsformen German Volume Training.

Tillägg till dagens avsnitt:

I rubrik nr 3 säger Jacob att de inte räknade kalorierna. Det stämmer att de inte använde sig av några kalorimål för deltagarna men när man läser protokollet till studien så hittar man att de flesta deltagarna registerade sin kost med appen MyFitnessPal vilket innebär att de inte kan ha undgått att se information om hur mycket kalorier de faktiskt ätit samtidigt som de också fått reda på hur många kalorier de "borde" äta från appen.

När det gäller den framtida studien av David Ludwig så framställer Jacob det som att man ska jämföra två olika dieter efter viktnedgången men i själva verket är det tre dieter. En lågkolhydratkost, en kost med lite fett och mycket kolhydrater och en kost som man kallar för låg GI. Sannolikt är dieterna de samma som i Ludwigs tidigare studie.

Medverkar i panelen denna gång gör Jacob Papinniemi, Jenny Ågren, Jacob Gudiol, Caroline Mellberg & Wille Valkeaoja

Hålltider:

  • 00:00 Liten studie på German Volume Traning
  • 16:34 Korrelationsstudie som tittat på kolhydrater och övervikt
  • 39:51 Ny stor studie på lågkolhydratkost vs lågfettkost

Du laddar hem avsnitt 76 här.
RSS-feeden för prenumeration är: http://tyngrerubriker.libsyn.com/rss