Två smått obegripliga program på SVT och TV4 tillsammans med en diskussion kring matetiketter och bergsklättning med skivstång.

Tyngre Rubriker diskuterar den här veckan hur vilsna människor verkar vara när de försöker utlösa om en produkt är nyttig eller hälsosam utifrån dess förpackning när de är och handlar. Människor använder etiketterna som informationskälla men de verkar inte förstå vad de olika etiketterna verkligen står för och de felprioriterar ganska rejält i fall de är intresserade av bättre hälsa.

SVT har börjat en ny serie som de kallar för Den vinnande maten och ingen förstår riktigt vad det är som de försöker få sagt eller varför de valt att göra mer djupgående reportage med de som verkar ha minst vettigt att säga.

Efter tio med Malou är kända för att bjuda in tveksamma gäster till studien och förra veckan hade de med Nisse Simonsson som skulle diskutera hur du botar inflammation med maten och resultatet blev mestadels ett stort haveri med otydlig information och felaktiga påståenden.

Avslutningsvis får du veta lite om hur det går till när en ryss klättrar uppför ett berg med en tung skivstång på ryggen.

Medverkar i panelen denna gång gör 
Jacob Gudiol Caroline MellbergJacob Papinniemi & Wille Valkeaoja.

Hålltider:‌

  • 00:00:31 Människor vet inte vad de borde leta efter på matförpackningar
  • 00:11:35 Ingen förstår riktigt den vinnande maten på SVT
  • 00:26:10 Nisse Simonsson botar inflammation på efter tio med Malou
  • 00:43:36 Om att klättra upp för berg med en tung skivstång på ryggen

Du laddar hem avsnitt 110 här.

RSS-feeden för prenumeration är: http://tyngrerubriker.libsyn.com/rss