I veckans avsnitt av Hälsoveckan by Tyngre diskuteras först en artikel i DN om hur postcovidpatienter rekommenderas antiinflammatorisk kost på specialmottagning.

Efter det diskuterar vi lyssnarfrågor kring fett. Det du får bland annat lära dig om vilken roll kolesterol i livsmedel har, om omega-6 verkligen är inflammatoriskt och i fall det spelar någon roll vilken ratio du har mellan omega-3 och omega 6.

Postcovidpatienter rekommenderas antiinflammatorisk kost:

  • 00:00:00 Postcovidpatienter rekommenderas antiinflammatorisk kost och andra påhitt
  • 00:21:57 Hur påverkar kolesterolet i kosten ditt blodkolesterol
  • 00:28:39 Behöver man bry sig om sitt intag av mättat fett om blodfetterna är bra?
  • 00:32:17 Spelar ration mellan omega-3 och omega-6 någon roll?
  • 00:44:54 Är det dåligt/farligt att steka mat i olja?
  • 00:46:23 Kan man äta för lite fett och märker man då av det?

Här kan du ladda ner avsnittet som mp3: Avsnitt 6

Mer om Hälsoveckan by Tyngre


Photo by Nick Fewings on Unsplash