Ny vecka och nya rubriker. Denna gång diskuterar gänget bland annat senaste Vetenskapens Värld som rekommenderade folk att äta mer E-nummer och mörk choklad som påstås göra hjärnan större.

Söndag och det är återigen dags för Tyngre Rubriker‌ att diskuterar veckan som har gått.

Det första ämnet för dagen är Gabriel Wikströms‌ framträdande i media både gällande fetmainitiativet och att det inte kommer att bli någon ökning av antalet timmar med idrott och hälsa i grundskolan.

Efter det följer vi upp med satsningarna som just nu pågår mot att försöka springa ett maraton på under 2 timmar. Vad är de olika knepen som man funderar på att ta till för att lyckas skala bort nästan tre minuter på ett redan fantastiskt världsrekord?

Avslutningsvis tar vi upp ämnet om röda frukter och grönsaker som i senaste vetenskapens värld påstods kunna göra underverk för ens hälsa och mentala förmåga. Tro det eller ej men denna rubrik har faktiskt också en del gemensamt med choklad och vin vilket vi äten tar upp i samband med detta.

Medverkar gör Wille Valkeaoja, Jacob GudiolJacob Papinniemi, Caroline Mellberg & Jenny Ågren.

Hålltider‌

  • 00:00 Gabriel Wikström och regeringens agerande i hälsofrågor de senaste två åren
  • 17:20 Kommer Nike att få en löpare under 2 timmar på ett maraton i år?
  • 28:05 Finns det någonting speciellt i röda frukter och grönsaker som gör dem bevisligen bättre än andra frukter och grönsaker?
  • 38:10 Nyheten om att du blir smartare av mörk choklad

Du laddar hem avsnittet här.

RSS-feeden för prenumeration är: http://tyngrerubriker.libsyn.com/rss

Bilden, som är tagen 1943, är lånad av TT.