Tyngre Rubriker är tillbaka ännu en gång för att guida dig i djungeln som är tidningsrubriker, vetenskap och nya studier kring träning, hälsa och kost.

Denna vecka görs en kort uppföljning på förra avsnittet då det lägligt nog publicerats en studie koffein, gener och styrketräning under veckan som gått. Efter det diskuteras rubrikerna kring kondition och demens som du har kunnat läsa i de flesta dagstidningarna.

Efter det diskuteras SVTs försök att rekrytera försökspersoner till vad som verkar vara ett enklare test av olika dieter. Men vad kommer man att testa och finns det något resultat som verkligen skulle kunna bli intressant?

Efter det här tar vi upp människor som fått för sig att de ska självbehandla sig med hormoner men det är osäkert vilka hormoner och vilka doser de får i sig.

Sist men inte minst så diskuteras ett avslöjande kring hur Coca Cola arbetat för att försöka styra fokus från deras produkter till andra ämnen som berör hälsa. Genom ett stort projekt med flera betalda forskare hoppades man kunna påverka politiker och den vetenskapliga diskussionen till att mer fokusera på saker som inte skulle kunna påverka Coca Colas försäljning.

Medverkar i panelen denna gång gör Jenny Ågren, Jacob Gudiol, Caroline Mellberg, Jacob Papinniemi & Wille Valkeaoja

Hålltider:

  • 00:00 Koffein, gener och prestation – en uppföljning
  • 07:00 Sambandet mellan kondition och demens
  • 21:24 SVT raggar försökspersoner som ska prova dieter
  • 27:57 Människor som självbehandlar sig med sköldkörtelhormon
  • 40:08 Coca Cola och lobbyverksamhet

Du laddar hem avsnitt 79 här.
RSS-feeden för prenumeration är: http://tyngrerubriker.libsyn.com/rss