Vassle En Sommardröm

900g

279 SEK

279 SEK

1
Inga recensioner än
trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

En Sommardröm by Aloë tar fine dining till gymmen, med Michelin-klass på smakerna! Jordgubb, maräng, fläder och citron gifter sig på ett sätt som bär tydliga spår av några av Sveriges främsta kockar!


Aloë och Tyngre har alltid delat passionen för både smaker och träning, och nu slår man sina påsar ihop när man släpper det nya proteinpulvret Vassle En Sommardröm by Aloë och skapar ljuv musik för träningssugna smaklökar.
– Vi har alltid varit kända för våra smaker, men nu tar vi det till nästa nivå. En Sommardröm har en helt annan smakmässig komplexitet än vad man tidigare stött på hos proteinpulver och vill man få balansen mellan de olika smaknyanserna helt rätt gäller det naturligtvis att vända sig till de verkliga experterna. Aloë har inte bara två stjärnor i Guide Michelin, utan står också verkligen i frontlinjen vad gäller att utveckla gastronomin i Sverige, säger Andreas Guiance, VD på Tyngre.
En Sommardröm har en bas av somriga jordgubbar och maräng, med tydliga inslag av fläder. Men det var chefskock Daniel Höglander som satte den sista touchen när han testade att riva över lite citronzest:
– Ofta är det syran som sätter pricken över i, och det visade det sig vara även här. Vi älskar ju smaker och vi älskar träning precis lika mycket, så vi är stora Tyngre-konsumenter sedan gammalt. Därför kändes det fantastiskt kul att kunna göra ett projekt ihop. Det har länge stört mig att goda smaker associeras med något onyttigt, och att nyttiga grejer ska behöva komma i undermåliga smaker. Nu ändrar vi på det helt, förklarar han.

En Sommardröm kommer i både vassle, som passar perfekt att göra shakes av, och kasein som man blandar läckra puddingar med. Det börjar säljas den 26 juli både på tyngre.se och hos restaurang Aloë.
– Jag tror att folk kommer att bli förvånade när de smakar det här proteinpulvret. Det har en smakrikedom med olika lager och bottnar. Vi tar fine dining till gymmen helt enkelt, avslutar Andreas Guiance.

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1641 kJ/392 kcal574 kJ/137 kcal
Fett7,0 g2,4 g
varav mättat fett4,5 g1,6 g
Kolhydrat8,6 g3,0 g
varav sockerarter5,4 g1,9 g
Protein74 g26 g
Salt0,8 g0,28 g

Ingredienser

VASSLEPROTEINkoncentrat (från MJÖLK, emulgeringsmedel (solroslecitin)), arom, naturlig citronarom, salt, sötningsmedel (aspartam*, acesulfam-K), färgämne (rödbetsrött), laktasanzym. *Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll: 900 gram, vilket motsvarar ca 26 portioner. Skopa medföljer inte. Användning: 
1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver (en portion). Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller mjölkprotein och laktos*. *Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos. Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Proteinrik chokladpannacotta

Johanna Markerius

Proteinrika chokladbollar med nougat

Johanna Markerius

Proteinrika saffransscones

Johanna Markerius

Proteinrika saffransbullar med marzipanfyllning

Johanna Markerius

Proteinrika saffransdonuts

Johanna Markerius

Proteinrik blåbärsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik saffranspannacotta

Johanna Markerius

Proteinrik kanelbullegröt med mandelkräm

Anna Jonasson

Proteinrik kaffe- och chokladsmoothie

Skippa Sockret

Proteinrik chokladmousse med avokado

Frida Benjaminsson

Proteinrik och bärig smoothiebowl

Julia Samuelsson

Proteinrik och enkel vaniljpannkaka

Julia Samuelsson

French toast med saffran och hallon

eatandglowjonna

Krämig och proteinrik cappuccino

Frida Benjaminsson

Proteinrik mango- och spenatsmoothie

eatandglowjonna

Proteinbars med smak av morotskaka

Frida Benjaminsson

Proteinrika praliner med nougat

Skippa Sockret

Proteinrik cappuccino

Frida Benjaminsson

Minttoppar

Skippa Sockret

Proteinrika kokostoppar

Skippa Sockret

Proteinrika bountys med smak av kanelbulle

Skippa Sockret

Proteinrika bountys med smak av lakrits

Skippa Sockret

Ninja Kakor

Skippa Sockret


Relaterade artiklar

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021