Fri frakt över 500 SEK

Proteinrik jordgubbsglass

Tidsåtgång:
20 min + ett par timmar i frysen
Portioner:
3-4 glassar
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrik jordgubbsglass, perfekt att göra en rejäl laddning som får ligga i frysen och ta fram under sommarens varmaste dagar!

Gör så här:

1
Börja med att blanda vasslen enligt instruktionerna. Vatten funkar men jag använde kokosdryck för en exotisk touch. Börja med att blanda vasslen enligt instruktionerna. Vatten funkar men jag använde kokosdryck för en exotisk touch.
2
Mixa vasslen med en fryst banan och en skopa bär. Jag använde ca 1 dl frysta jordgubbar.
3
Du ska nu ha en krämig konsistens, behöver den tunnas ut för att smidigt kunna hällas i glassformar kan du hälla i lite mer vätska.
4
Fyll dina glassformar. Receptet räckte till cirka 3 glassar för mig men beror på storlek.
5
Du kan enkelt dubbla receptet för fler glassar.
6
Förvara i frysen tills de har stelnat ordentligt.

Ingredienser:

1 dl vassle krämig jordgubbsglass
1 st fryst banan i skivor
1 dl frysta bär (jag använde jordgubbar)
Valfri dryck (jag använde kokosdryck för en tropisk touch)
Isglassformar
1 msk jordnötssmör alt. en halv avokado för en krämigare och mer mättande glass men kan uteslutas.

Köp Produkterna