Igår publicerade vi en topplista på de 15 mest lästa artiklarna på Tyngre under 2016. Då lovade vi också att publicera en lista på de mest lyssnade podcasterna från Tyngre.

De tydligt mest populära podcasterna vi har för närvarande är Tyngre Radio med Alex & Andreas‌ samt Tyngre Träningssnack med Jacob & Wille‌ . Det är också de två podcastarna som innehar samtliga platser på den här topplistan.

Podcasts tenderar att ticka iväg ganska bra i efterhand jämfört med artiklar och därför har vi också valt att lägga till fyra bubblare. Det är avsnitt som släppts den senaste månaden men som fortfarande verkar vara populära och som mycket möjligen hade legat med på topplistan i fall vi hade släppt dem tidigare under året.

De 15 mest populära podcastavsnitten släppta under 2016:

15: Tyngre Radio – med Jacob Gudiol

Jacob‌ är en av de mest populära återkommande gästerna på Tyngre Radio‌ . I det här avsnittet snackar vi bland annat om att bygga muskler och bränna fett samtidigt, om hur frukt och nötter påverkar formen, och hur sömnbrist faktiskt gör dig sjuk.

14: Tyngre Radio – Johannes Årsjö inför Giants Live

Sveriges starkaste man det senaste decenniet gästar Alex & Andreas‌ i Tyngre Radio‌ för att diskutera sin träning och förberedelserna inför Giants Live‌ .

13: Tyngre Radio – Micael Dahlén

Handelsprofessorn Micael Dahlén‌ gör ett av sina populära besök hos Andreas & Alex‌ . Vi får oss bland mycket annat insikter i hur våra tankar kan göra oss till vinnare, om hur knäböj skapar ångest och varför vi alla bör omfamna vår egen 50-åring.

12: Tyngre Radio – Ove Rytter

En av Sveriges allra största profiler inom styrketräning och arrangören av Fitnessfestivalen‌ är gäst hos Alex & Andreas‌ . I det här avsnittet får du bland annat lära dig lite om Oves karriär och hur han ser på träning idag.

11: Tyngre Träningssnack – Mattias Reck och cykling på världsnivå

I det här avsnittet av Tyngre Träningssnack‌ så gästas Jacob & Wille‌ av den dåvarande proffstränaren inom cykling, Mattias Reck‌ . Det pratas om hur världseliten inom cykling lever och tränar, samt hur vanliga motionärer kan träna inför enkla cykellopp. Även om du inte är intresserad av cykling som sport så kommer du uppskatta det här avsnittet.

10: Tyngre Träningssnack – Lars Berglund

Wille & Jacob‌ gästas av Lars Berglund‌ som forskar på skador inom styrkelyft. I två timmar diskuteras dels marklyftets nytta som rehabilitering vid ryggskador och dels hur man utför knäböj och marklyft på bästa sätt. Bland annat går de på djupet kring vad som kan tänkas orsaka så kallad butt-wink i botten av en knäböj.

9: Tyngre Radio – Jacob Gudiol

Jacob Gudiol‌ sitter med Alex & Andreas‌ i studien för att diskutera ett antal lyssnarfrågor. Bland annat så tar man upp Crossfit, utbildningar inom träning och kost, ärftlighet av styrka och övervikt samt hur man attackerar julbordet utan att tappa formen.

8: Tyngre Radio – Kalle Zackari Wahlström

En populära och återkommande gäst på Tyngre Radio‌ . I det här avsnittet diskuteras ”Gympaläraren”‌ , ”Svett & Etikett”‌ , träning på landet, kroppshår, Instagram och miraklet att bli förälder igen.

7: Tyngre Träningssnack – Ola Wallengren

Jacob‌ , Wille‌ och Ola Wallengren‌ diskuterar kalorier och hur vår energiförbrukning förändras beroende på vad vi äter. Även begreppet IIFYM (It It Fits Your Macros) diskuteras djupgående.

6: Tyngre Radio – Patrik Andersson

Styrkelyftscoachen Patrik “Deadlift Jesus” Andersson‌ besöker Alex & Andreas‌ för att diskutera marklyft och en hel del annat som berör styrkelyft

5: Tyngre Träningssnack – Kosttillskott som kan fungera och lyssnarfrågor

Jacob & Wille‌ har ett eget avsnitt av Tyngre Träningssnack‌ där de går igenom alla de kosttillskott som har bra evidens bakom sig och som kan fungera för att förbättra ens prestations eller träningsresultat på sikt.

4: Tyngre Radio – Fler frågor

Alex & Andreas‌ svarar på lyssnarfrågor relaterat till Tyngre‌ och dem själva.

3: Tyngre Träningssnack – Korkade argument och lyssnarfrågor

Det finns ett antal vanliga argument som sällan tillför något till en diskussion, men som ändå används väldigt ofta. I det här avsnittet av Tyngre Träningssnack‌ tar Jacob & Wille‌ upp några av dessa och förklarar varför det ofta blir fel om du använder dem.

2: Tyngre Radio – Linus Carlén

Mr Nocco, Linus Carlén‌ är gäst hos Alex & Andreas‌ och de diskutera allt möjligt kring träning, arbete, få ihop livets alla delar samt framtida tävlingsplaner.

1: Tyngre Talks

Under Fitnessfestivalen genomförde vi en endags seminarieserie under namnet Tyngre Talks. Vi bjöd in fem av våra kompisar – alla grymma föreläsare – som fick hålla i varsitt föredrag. I det här fem timmar långa avsnittet finner du alla dessa föredrag: Patrik Andersson‌ , Linus Carlén‌ , Isabella Von Weissenberg‌ , Stefan Ågren‌ och Jacob Gudiol‌ . Bilderna till Jacobs föreläsning kan du ladda ner här, Kosttillskott Fitnessfestivalen 2016.

Bubblare

Som lovat kommer här också fyra avsnitt som släppts nu den senaste månaden som på den korta tid de funnit tillgängliga redan haft massor av nerladdningar och de ligger samtliga på topp 20-listan:

1: Tyngre Träningssnack – Christian Benedict

2: Tyngre Radio – Marek Behrendt

3: Tyngre Träningssnack – Anna Melin

4: Tyngre Radio – Lukas Högberg

**

GOTT NYTT ÅR!

‌**