I veckans avsnitt sitter Adrian och Erwin ned med Professor Lorimer Moseley, en av världens främsta smärtforskare. Hela Tyngre Rehab var på Moseleys kurs i Stockholm i maj som handlade om smärta. Intervjun fokuserar på viktiga budskap som den allmänna befolkningen har nytta av att veta mer om.

Professor Moseley och hans forskarlag ligger i spetsen för att utveckla vår förståelse för smärta och att sprida information om smärta till de som verkligen behöver det – de som har ont.

Smärta är världens mest kostsamma problem och orsakar mycket lidande världen över. Det finns saker du kan göra åt din smärta och även långvarig smärta går att påverka.

Vill du veta mer? Gå in på www.tamethebeast.org, sök på Tame the BeastYoutube eller varför inte bara söka på Lorimer Moseley eller David Butler (en av Lorimers samarbetspartners) på Youtube? Där finns flera bra föreläsningar som gör att du kan börja ta kontroll över din smärta eller, om du arbetar med människor med smärta, lära dig mer om ämnet för lättare hjälpa folk framåt.

Intervjun med Lorimer
00:14:08 – Intervju start
00:41:28 – Intervju slut

Du kan ladda hem avsnittet direkt till din enhet här.

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @Tyngrerehab, Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Adrian Valkeaoja och Erwin Lindén.