Den 21 oktober är det dags för de starkaste kvinnorna och männen i Sverige att göra upp om titeln om vem som verkligen är starkast. Kvinnornas tävling är öppen och genomförs utan föregående kvalificering, som innebär att alla kan anmäla sig. Därmed vet vi inte i skrivande stund något om startfältet där (men lita på att vi publicerar den så foirt det är klart).

För killarna är det lite annorlunda. Under sommaren har det genomförts 4 kvaltävlingar (Östersund, Sjöbo, Sundsvall och Stockholm), vilket leder oss fram till följande startlista:

STARTLISTA SVERIGES STARKASTE MAN 2018

Fredrik Svensson – 54 p
Torbjörn Persson – 40 p
Nedzmin Ambeskovic – 38 p
Kim Gerhardt Holmqvist – 34 p
Ola Nilsson – 34 p
Johan Espenkrona – 32 p
Martin Forsmark – 31 p
Marcus Yngvesson – 27 p
Andreas Ståhlberg – 26 p
Johannes Årsjö – regerande mästare x 9 raka (!) och därmed direktkvalad

Som en del i försnacket tog vi vårt pick och pack och reste till Norrköping för att där möta några av huvudpersonerna i herrklassen.

Vi går igenom grenarna, de olika förutsättningarna och funderar dessutom på vem som tjänar mest på formatändringarna till årets tävling:

[youtube code=”AbkIHi2zslo”]

Vi förstår såklart att du vill se mer. Biljetterna till att på plats i Kistamässan se och uppleva kampen om titeln som den Starkaste av de Starka går åt som tysk fulöl på en hårdrocksgala, men fortfarande finns några kvar.

Du köper dina här.