I veckans avsnitt av Hälsoveckan by Tyngre diskuteras först en artikel i DN om hur postcovidpatienter rekommenderas antiinflammatorisk kost på specialmottagning.
Efter det diskuterar vi lyssnarfrågor kring fett. Det du får bland annat lära dig om vilken roll kolesterol i livsmedel har, om omega-6 verkligen är inflammatoriskt och i fall det spelar någon roll vilken ratio du har mellan omega-3 och omega 6.
Postcovidpatienter rekommenderas antiinflammatorisk kost:
- 00:00:00 Postcovidpatienter rekommenderas antiinflammatorisk kost och andra påhitt
- 00:21:57 Hur påverkar kolesterolet i kosten ditt blodkolesterol
- 00:28:39 Behöver man bry sig om sitt intag av mättat fett om blodfetterna är bra?
- 00:32:17 Spelar ration mellan omega-3 och omega-6 någon roll?
- 00:44:54 Är det dåligt/farligt att steka mat i olja?
- 00:46:23 Kan man äta för lite fett och märker man då av det?
Här kan du ladda ner avsnittet som mp3: Avsnitt 6
Mer om Hälsoveckan by Tyngre
Photo by Nick Fewings on Unsplash