I avsnitt 30 av Tyngre Rehab Podcast intervjuas Greg Lehman som är kiropraktor och fysioterapeut. Greg är ett stort namn inom träning och rehab. Han håller kurser och föreläsningar över hela världen och är en flitig debattör på twitter.

Greg berättar varför han valde att utbilda sig både till kiropraktor och fysioterapeut. Han förklarar sin syn på utbildningarna och varför alla vårdgivare, oavsett profession, borde arbeta på lika sätt.

Vidare diskuteras hur rehabilitering bör individanpassas, problemet med specifika tränings- och behandlingskoncept och varför det är bättre att bygga comprehensive capacity.

Vi hinner också få reda på varför Greg kallar sig "movement optimist", hans uppfattning om "hållning" (posture) och varför vi inte ska oroa oss över att lyfta tungt med böjd rygg.

Mer information om Greg Lehman finns på hans blogg och twitter.

Vill man ladda ner och läsa Gregs kursmaterial finns en svensk version översatt av Adrian och Erwin som heter "Återhämtningsstrategier".

Du kan ladda hem avsnittet direkt till din enhet här.

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @Tyngrerehab, Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Adrian Valkeaoja och Erwin Lindén.