Michael Shacklock är en senior fysioterapeut från Australien med en lång meritlista. För att sammanfatta är han främst känd för sitt arbete med nerver och det som kallas neurodynamik – var nervens fysiologi möter nervens mekanik. Av den anledningen tillägnas därför detta avsnitt nerverna och Erwin får nöjet att sitta ner och prata med en sann expert.

Michael har publicerat flertalet artiklar på ämnet nerver och neurodynamik. Dessutom har han skrivit ett antal böcker och lär ut konceptet om neurodynamik genom sina kurser världen över. Till exempel har han varit med på den fysioterapeutiska scenen sedan 80-talet och kommer ha sin plats i yrkets historia med sina enorma bidrag.

Av den anledningen pratar Erwin och Michael om just neurodynamik. Däribland om historien bakom upptäckandet hur nerver rör sig, hur de blir irriterade och kan bidra med smärta och obehag i rörelseapparaten och hur nervsträckstester (straight leg raise, SLUMP, upper neural tension test) kan och ska användas i kliniken och det kliniska resonemanget. Men nu – varsågod att ta del av Michael Shacklocks frikostiga bidrag av hans enorma kunskap och erfarenheter!

Nerver och neurodynamik med Michael Shacklock:

  • 00:02:11 – Michael in

Du kan ladda hem avsnittet Nerver och neurodynamik med Michael Shacklock direkt till din enhet här.

Men du kan också hitta mer och följa Michael på instagram ’neurodynamics’:
https://www.instagram.com/neurodynamics/
Facebook under ’NDS Neurodynamic Solutions’
https://www.facebook.com/Neurodynamics/
Michaels Shacklock och hans teams hemsida där du hittar både kurser och fler resurser:https://www.neurodynamicsolutions.com/

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:
Månadsprenumeration med 7 dagar gratis prövotidhttps://www.trustme-ed.com/checkout/2337/monthly
Helårsprenumeration med 7 dagar gratis prövotidhttps://www.trustme-ed.com/checkout/2337/yearly

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts (iTunes) – lämna gärna en recension. På så sätt blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

Mer inlägg från Tyngre Rehab

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram:
@Tyngrerehab
Daniel Andréasson
Kenneth Färnqvist
Erwin Lindén