I det här avsnittet får Erwin nöjet att sitta ner och nörda loss med smärtläkaren Karsten Ahlbeck. Karsten är verksamhetschef för smärtmottagningen på Capio S:t Görans Sjukhus i Stockholm och har arbetat med smärta i alla dess former i många år. Han har även gett ut en bok, ’Överlista Smärtan’, tillsammans med Carin Hjulström som riktar sig åt både vårdgivare som patienter.

Ämnen för avsnittet är Karstens resa till att bli smärtläkare, hans syn på smärta och vad mötet med en smärtläkare innebär. Det pratas även om hur vi kan förstå ordet kronisk i samband med smärta och kan vi se på smärta som något som kan botas? Självklart berättar också Karsten om boken Överlista smärtan, syftet med den och lite av dess innehåll. 

För att veta mer om Karsten och det han gör se hans hemsida: https://www.karstenahlbeck.com/

’Överlista smärtan’ av Karsten Ahlbeck & Carin Hjulström hittar du exvis Adlibris / Bokus / Apotea med flera och finns också som ljudbok på exempelvis Storytel och Bookbeat.

Karstens podcast ’Outsmart the pain’ finner du överallt där du hittar podcasts.

Vad händer hos smärtläkaren Karsten Ahlbeck

Du kan ladda hem avsnittet Vad händer hos smärtläkaren Karsten Ahlbeck direkt till din enhet här.

Mer från Tyngre Rehab – eller varför inte stötta gänget genom att köpa en tisha (finns även för dam)?


För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Månadsprenumeration med 7 dagar gratis prövotid https://www.trustme-ed.com/checkout/2337/monthly
Helårsprenumeration med 7 dagar gratis prövotid https://www.trustme-ed.com/checkout/2337/yearly

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts (iTunes) – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram:
@Tyngrerehab
Daniel Andréasson
Kenneth Färnqvist
Erwin Lindén


Foto: Gabriel Liljewall