Proteinrik Cheesecake Brownie

1 h
|
8 bitar
|
Kategori: BakverkBrunchChokladDessert

Cheesecake + brownie = DUBBEL lycka! Kalorismart ger oss receptet på en swirlad och proteinrik cheesecake brownie utan tillsatt socker. Toppa med kaseinpudding, luta dig tillbaka och njut!

Kalorismart

Mitt namn är Annie och jag driver Instagramkontot @kalorismart. Jag är bosatt i Göteborg och studerar Medie- och Kommunikationsvet..

Ingredienser

Brownie
1 st double bite chocolate crisp
1 dl vaniljkvarg
1 dl stevia sötströ
2 st ägg
4 dl havregryn (mixat till mjöl)
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
En nypa salt
Cheesecake
200 g färskost light
1 dl stevia sötströ
1 tsk vaniljarom
2 st ägg
3 msk vetemjöl special
0,5 dl yoghurtkvarg
Topping (valfritt)
1 dl kasein (valfri smak)
vatten till kaseinpuddingen

Näringsvärde

Per bit (utan kaseinpudding)

Energi: Ca 199 kcal
Protein: 13 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 7 g

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa samman ägg och stevia till brownie med elvisp och tillsätt sedan resterande ingredienser (baren ska vara finhackad).
3
Häll upp i en liten form.
4
Rör sedan ihop färskost med stevia till en slät smet.
5
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
6
Blanda ner resterande ingredienser till cheesecake och häll över i formen (rör om lite för att skapa virvlar).
7
Grädda kakan 25-30 min.
8
Avsluta gärna med att toppa kakan med spritsad kaseinpudding (när den svalnat helt). Vaniljdrömmar + kakao blev riktigt gott men här kan du välja valfri smak!