Minttoppar

40 min
|
10-12 st
|
Kategori: BakverkJulbak

Proteinrika minttoppar med en extra släng av guld, kan det bli bättre?

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

100 g rumstempererat smör
4 dl havregryn
2 dl vassle mintchoklad
4 msk kallt kaffe
2 msk kakao
en nypa salt
pepparmyntsolja efter eget tycke
100 g mörk sockerfri choklad

Gör så här

1
Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer tills allt går ihop till en formbar massa. Smaka sedan av med pepparmyntsolja efter egen smak. Stoppa eventuellt in den i kylen en stund om den känns lös.
2
Forma sedan till små toppar (eller annan valfri form) och låt stå i kylen medans du smälter chokladen.
3
Smält försiktigt chokladen, här kan du också tillsätta lite pepparmyntsolja om du vill ha extra mycket mintsmak (SÅ gott). Doppa sedan dina toppar i chokladen, toppa med guldpulver eller annat valfritt för en lyxig touch!
4
Förvara i kylen tills det är dags att njuta!