Sandwichglass med smak av choklad- och pepparkaka

3 h
|
8-10 st
|
Kategori: ChokladGlassJulbak

Vem älskar inte sandwichglass? Här bjuder @skippasockret på en proteinrik och julig variant av just sandwich. Enkla att göra och ruskigt goda att äta!

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

1 dl äggvita
1 dl kasein chokladboll
2 dl chocolate milkshake
1 dl valfri mjölk
1 st holiday puffs proteinbar
100 g sockerfri mörk choklad

Gör så här

1
Börja med att vispa upp äggvitan fluffigt.
2
Vispa ihop milkshake, mjölk och kasein förhand med en visp eller slickepott i en annan bunke. Tillsätt även en finhackad Barebells Holiday Puffs proteinbar.
3
Vänd nu i den fluffiga äggvitan i bunken med kasein/mjölkblandningen och vänd försiktigt runt.
4
Häll nu ner smeten i en glassmaskin och kör tills du får önskad konsistens eller gör som jag gjorde – häll smeten i två matlådor och stoppa in i frysen. Ta ut någon gång i halvtimmen och blanda runt. Efter 2-3 timmar är den i perfekt konsistens.
5
Ta nu fram pepparkakorna, lägg glass mellan två pepparkakor och tryck ihop försiktigt. Gör samma process tills glasen är slut och stoppa sedan in dom i frysen minst 30 minuter.
6
Smält nu mörk choklad och doppa ena sidan av sandwichen i chokladen. Går såklart att utesluta detta moment men det blev magiskt gott!!! :)