Även om den riktiga värmen verkar dröja ett tag till så är sommaren onekligen på G. Så hur gör vi då med formen? Vi lät en av våra främsta berätta om hennes 4 främsta tips.

Carinas 4 tips för sommarformen:

 1. Rensa kyl & skafferi på skräp. Har du det inte hemma så äter du det heller inte.
  Många av oss har svårt att bortse från de lockande ropen från kakorna i skåpen och från glassen i frysen. Med andra ord: handla bara hem det du verkligen behöver. Ingen annat. Grönsaker, rotfrukter och bra proteinkällor.
 2. Börja logga allt du äter och tränar. Skaffa dig kontroll över ditt eget liv. 
  När (inte om) suget kommer så går händerna lätt lite för sig själva, och hux flux har vi stoppat i oss betydligt fler kalorier än vi planerat och haft utrymme för. Så – logga ALLT du äter. Vid kris äter jag själv ofta en “fluff” på äggvitor och kasein.
 3. Tulla inte på dina träningsrutiner. 15-20 minuters träning är bättre än inget.
  Träningen är trots allt basen i våra fysiologiska motorer, det är dock väldigt lätt att nedprioriterat den eller helt enkelt strunta i att träna när det är lite körigt. Men se till att få åtminstone lite gjort varje dag.
 4. Tänk långsiktigt, men var noga med att jobba mot delmål som motiverar dig.
  Många av oss har ägnat flera år åt att lägga på oss extrakilon. Därför är det naivt att tro att vi kan vända den skutan bara så där på ett par dagar. Det tar lång tid och därför måste du också tänka långsiktigt. Långsiktiga mål måste därför brytas ned i mindre delmål som stimulerar dig och som håller motivationen uppe.

Carina Isaksson är en av våra mest meriterade fitnessatleter någonsin, med en nästan 30-årig karriär där två VM-guld, tre EM-guld och två NM-guld kan läggas vid sidan av hennes 12 SM-guld.

Mer om Carina