Styrkelyftaren, sjukgymnasten och doktoranden Lars Berglund gästar Tyngre Träningssnack för att diskutera marklyft och knäböj i drygt två timmar.

Dagens avsnitt fokuserar på marklyft och knäböj. Gäst för dagen är sjukgymnasten Lars Berglund som för närvarande doktorerar i Umeå med fokus på framförallt marklyft. I avsnittet diskuterar vi främst två studier han varit delaktig i; en där man låtit personer med långvarig ryggsmärta träna marklyft och en där man undersökt typen av skador hos styrkelyftare. Efter det går vi vidare och diskuterar teknikutförande vid marklyft och knäböj där vi även ställer en liten kontrast mellan att lyfta för att prestera och lyfta för att hålla sig skadefri.

Du kan ladda ner avsnittet här.

RSS: http://traningssnack.libsyn.com/rss

Hålltider‌
00:00:00 Introduktion av Lars00:11:38 Lars Mastersuppsats – marklyft för personer med ryggbesvär00:42:17 Skador hos styrkelyftare00:52:20 Vad är ett bra utförande av knäböj och marklyft?01:04:25 Lars är ovän med bokhyllan – Kelly Starrett01:12:46 Vad är neutral rygg/mittenläget när man lyfter01:32:40 Orsaker till butwink och eventuella åtgärder02:01:30 Avslut med summering

Om du vill veta mer om det som Lars jobbar med har han en facebooksida där han lägger upp en hel del intressant information.

° ° °