Wille är som bekant en analytisk skribent och poddare för Tyngre. I detta avsnitt berättar han vad det är som händer inom fotbollen i Sverige. Det har skett en utveckling hur man ser på spelet och hur man disponerar sina resurser, mer baserat på matematik och statistik än tidigare.

Amerikanska idrotter som basket och baseboll har influerat ett mer processorienterat sätt att bedöma utveckling i realtid: Vad är värt att göra med bollen, vilka spelare är värda att ha på planen, vilka sätt är bra att spela på och hur rör spelarna på sig mest effektivt?

I Tyngre Sport pratar vi såklart om sport (huh?) och alltid med kanske lite mer generella idrottsprofiler som gäster. Tanken är att här kunna vältra oss i vårt eget stora sportintresse, både vad avser alla former av racket- och bollsporter, konditionsidrotter och såklart även allt annat du (vi) kan komma på.

Kort och gott: gillar man sport är det vår förhoppning att man gillar Tyngre Sport.

Nya avsnitt varje torsdag.

Wille Valkeaoja om siffror inom fotbollen:

  • 00:08:54 – William in
  • 01:11:16 – William ut

Mer från Tyngre Sport

Du laddar hem avsnittet Wille Valkeaoja om siffror inom fotbollen direkt till din egen enhet här.

Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värdarna blir glada.