Chokladtårta med saffranspudding

2 timmar
|
12-14 bitar
|
Kategori: DessertJulbak

En underbar tårta perfekt till glöggmyset eller julbordet. Receptet är anpassat till en liten springform 15 cm i diameter. Har du endast en vanlig springform (ca 22 cm) dubbla receptet. Kan förberedas dagen innan servering.

Ingredienser

Botten
10 st dadlar
75 g sötmandel
10 g kokosolja
Chokladfyllning
250 g kokosgrädde
150 g mörk choklad
Saffranspudding
1 dl saffranspudding mix

Gör så här

1
Mixa ingredienserna till botten. Klä en springform med bakplåtspapper klä även sidorna för snyggare kanter. Tryck ut mixen i botten och platta till ordentlig.
2
Smält chokladen i kokosgrädde över ett vattenbad. Häll på allt förutom ca 1 dl av chokladblandningen (sparad för att dekorera med) på botten. Ställ i kylen för att stelna.
3
Vispa saffranspuddingen enligt förpackningen och häll i formen, ställ tillbaka i kylen minst 1 timme.
4
Dekorera genom att spritsa på chokladfyllningen du sparat.