Fri frakt över 500 SEK

Chokladtårta med saffranspudding

Tidsåtgång:
2 timmar
Portioner:
12-14 bitar
Receptskapare:
Kategorier:

En underbar tårta perfekt till glöggmyset eller julbordet. Receptet är anpassat till en liten springform 15 cm i diameter. Har du endast en vanlig springform (ca 22 cm) dubbla receptet. Kan förberedas dagen innan servering.

Gör så här:

1
Mixa ingredienserna till botten. Klä en springform med bakplåtspapper klä även sidorna för snyggare kanter. Tryck ut mixen i botten och platta till ordentlig.
2
Smält chokladen i kokosgrädde över ett vattenbad. Häll på allt förutom ca 1 dl av chokladblandningen (sparad för att dekorera med) på botten. Ställ i kylen för att stelna.
3
Vispa saffranspuddingen enligt förpackningen och häll i formen, ställ tillbaka i kylen minst 1 timme.
4
Dekorera genom att spritsa på chokladfyllningen du sparat.

Ingredienser:

Botten

10 st dadlar
75 g sötmandel
10 g kokosolja

Chokladfyllning

250 g kokosgrädde
150 g mörk choklad

Saffranspudding

1 dl saffranspudding mix