Fri frakt över 500 SEK

Citron- och lakritsbiskvier

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
11 st
Receptskapare:
Kategorier:

Kombinationen citron och lakrits är ALLTID ett vinnande koncept. Lägg då till ett utav de godaste bakverken vi har på detta, exakt biskvier. Herregud, detta recept måste ni bara prova!

Näringsvärde:
Energi: 120 kcal
Protein: 6 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 7 g

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Vispa ihop mandelmassa, citronarom och äggvita till en jämn smet. Placera ut 11 klickar av smeten på en plåt och platta till lite.
3
Sätt in dessa i ugnen och ta ut efter ca 10 min (de ska vara lite gyllene).
4
Rör ihop alla ingredienser i fyllningen till en jämn smet och ställ in i kylen samtidigt som ”kakorna” svalnar från ugnen. Bre sedan över ett lager fyllning på varje kaka.
5
Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt kokosolja, doppa sedan de färdigbredda biskvierna i chokladen och ställ in i kylen tills toppingen stelnat.

Ingredienser:

Botten

150 g sockerfri mandelmassa
1 st äggvita
en skvätt citronarom

Fyllning

1,5 dl kasein lakritsstrut
1 dl milda matlagningsgrädde 4%
70 g philadelphia light
några droppar vaniljarom
1-2 msk lakritspulver
1-2 msk stevia sötströ
lite svart karamellfärg

Topping

100 g sockerfri choklad
1 msk kokosolja