Frozen cheesecake

30 min + nedkylning i frys
|
4 bitar
|
Kategori: BakverkDessert

Kalorismart levererar magi igen, herregud!! En proteinrik frozen cheesecake med smak utav choklad, vanilj och hallon, utan tillsatt socker dessutom! Denna måste ni prova, gör det bara!

Kalorismart

Mitt namn är Annie och jag driver Instagramkontot @kalorismart. Jag är bosatt i Göteborg och studerar Medie- och Kommunikationsvet..

Ingredienser

Botten
2 st brownie core proteinbars
Alt. annan valfri smak
Fyllning
70 g färskost light
1 st äggula
1 st äggvita
0,5 dl kasein vaniljdrömmar
0,5 dl yoghurtkvarg
2 msk stevia/valfri sötning
50 g tinade hallon
Topping
1-2 dl hallonsylt utan tillsatt socker

Näringsvärde

Per bit (om du gör 4 st)

Energi: ca 150 kcal
Protein: 14 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 6 g

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Finhacka barsen och pressa ut i botten på en form, grädda i ugnen ca 10 min (låt svalna).
3
Vispa ihop resterande ingredienser (utom äggvita och sylt) till en jämn smet.
4
Vispa äggvitan pösigt och blanda försiktigt ner i smeten.
5
Häll ut smeten över bars-bottnen (i formen) och ställ in i frysen några timmar till den stelnat.
6
Häll därefter över sylten och låt stelna igen, klart!