Fri frakt över 500 SEK

Kladdkaka

Tidsåtgång:
30 min
Portioner:
8 bitar
Receptskapare:
Kategorier:

Tröttnar vi någonsin på kladdkaka? Här kommer en proteinrik kladdkaka utan tillsatt socker som smakar extra gott med en klick grädde & färska jordgubbar!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret i en kastrull eller försiktigt i micron och låt svalna något.
3
Börja med att vispa ägg och sötningen med en elvisp tills det blir poröst. Tillsätt sedan smöret.
4
Blanda sedan ihop alla torra ingredienserna i en separat bunke och blanda runt.
5
Vänd nu i de torra ingredienserna i ägg/sockerblandningen, tillsätt kaffet och vänd försiktigt runt alltihop. Vispa ej utan vänd försiktigt så att kakan inte blir torr!
6
Häll smeten i en smord och bröad form, jag använde en lite mindre form för att få en högre kaka men det är såklart valfritt! Vill du använda en större form skulle jag rekommendera att göra en dubbel sats.
7
Baka av i ugnen 12-20 minuter beroende på ugn och storlek på formen, håll koll och ta utan medans den fortfarande är kladdig och lite ”dallrig” i mitten. Låt svalna något och servera med förslagsvis jordgubbar & vispgrädde!

Ingredienser:

100 g smör
2 st ägg
1 dl sötströ
1 dl kasein kladdkaka alt. chokladboll
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
3-4 msk kallt kaffe
en nypa salt

Köp Produkterna