Fri frakt över 500 SEK

Morotskaka med citronfrosting

Tidsåtgång:
35 min
Portioner:
10 st
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrik morotskaka med citronfrosting till fika eller mellis! För vem älskar inte morotskaka?

Näringsvärde:
Energi: 149 kcal
Protein: 16 g
Kolhydrater: 15.3 g
Fett: 2.8 g

Gör så här:

1
Börja med att vispa ägg och sötströ fluffigt i en bunke.
2
Blanda vassle, bakpulver, mjöl (mixade havregryn) och kryddor väl.
3
Häll mjölblandningen i äggblandningen och tillsätt kvarg, äppelmos och lite havremjölk.
4
Vänd ner de rivna morötterna i smeten.
5
Blanda yoghurt, kasein och pressad citron till en kräm, ställ in i kylen.
6
Häll smeten i en bröad eller klädd form.
7
Grädda i ugnen i cirka 30 minuter på 180 grader varmluft. Ta ut när kakan stannat och fått en fin färg. Är kakan rinnig lägg ett bakplåtspapper över så att du inte bränner den.
8
Ta ut kakan och låt den svalna. Bred sedan på rejält med topping och kyl ner innan servering!

Ingredienser:

Morotskaka

5 dl havremjöl
2 st rivna morötter
1 dl vassle vaniljdrömmar
2 msk sockerfri äppelmos
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kanel
1 tsk pepparkakskryddor
2 st ägg
1 dl lättkvarg
0,5 dl sötströ
Några msk havremjölk

Frosting

2 dl kasein vaniljdrömmar
1 dl grekisk yoghurt 0%
Pressad citron

Köp Produkterna

900 g
I lager
Lägg i varukorg
750g
I lager
Lägg i varukorg