No bake kärleksmums

40 min
|
12-15 bitar
|
Kategori: BakverkChokladDessert

Sugen på en snabb, proteinrik och god variant på de klassiska kärleksmumsen? HÄR har du receptet som inte kräver någon ugn eller speciellt mycket tid!

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

Botten
12 st urkärnade dadlar
3 dl havregryn
1 dl kasein kärleksmums alt. annan chokladsmak
3-4 msk kallt kaffe
1 msk kakao
en nypa salt
Glasyr
0,5 dl valfri mjölk
0,5 dl kallt kaffe
1,5 dl kasein chokladboll alt. annan chokladsmak
2 msk färskost
2 msk sukrin melis
1 msk kakao
Topping
valfri mängd kokos

Gör så här

Botten
1
Börja med att mixa havregrynet till ett mjöl i en matberedare eller mixer.
2
Tillsätt sedan urkärnade dadlar, kasein, kaffe, kakao, salt och mixa ihop. Tillsätt eventuellt lite vatten eller mer kaffe om den känns torr.
3
Tryck nu ut smeten i en valfri form med bakplåtspapper och tryck ut/platta till den till önskad tjocklek. Ställ sedan i kylen.
Glasyr
1
Mät upp alla ingredienser till glasyren och vispa ihop med en elvisp eller förhand. Här kan du tillsätta både mer vätska alternativt lite mer kasein eller färskost om du vill ha din glasyr tunnare alternativt tjockare, det är en smaksak!
2
Ta nu ut din botten från kylen och bre på ett rikligt lager med glasyren. Toppa med valfri mängd kokos och ställ sedan in i kylen en stund.
3
Skär sedan upp dina kärleksmums i önskad storlek och förvara i kylen tills det är dags att äta.