Piña Colada biskvier

1 h
|
12-15 st
|
Kategori: BakverkBrunchChokladDessert

Är inte detta nostalgi då vet jag inte!!! Dröm dig bort till en varm och solig strand när du tar en tugga i dessa... mums!
/skippasockret

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

Botten
2 dl mandelmjöl
0,5 dl sötströ/sötning
2,5 msk äggvita
Fyllning
50 g rumstempererat smör / eller mer färskost
50 g färskost light
1 dl kasein pina colada
2 msk lätt kokosmjölk (eller vatten)
1 msk kokosflingor
Eventuellt lite sötning
Topping
100 g mörk sockerfri choklad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Blanda mandelmjöl, sötning och äggvitan till en jämn smet.
3
Klicka nu ut cirka 15 st små klickar på en plåt med bakplåtspapper, forma till små bollar och platta ut dom. Det går givetvis bra att göra större biskvier också!
4
Grädda mitt i ugnen cirka 5-7 minuter (för små) eller tills de fått en gyllene färg, håll koll så det inte bränns. Ta ut och låt svalna helt.
5
Börja nu med fyllningen. Mät upp smör, färskost, kasein, kokosmjölk/vatten, kokos och eventuellt sötning om du önskar, vispa ihop till en jämn och krämig fyllning med hjälp utav en elvisp.
6
När dina bottnar har svalnat helt kan du börja bre på fyllningen på undersidan av biskvierna, använd gärna en palett för att få en snygg topp på dina bisviker. Lägg dem på en tallrik eller liknande och kyl sedan ner minst 30 minuter i kyl eller frys.
7
Smält nu chokladen och doppa sedan dina bisviker så att fyllningen täcks helt, toppa med lite kokos. Kyl sedan ner dina biskvier igen innan servering!