Chokladtäckta proteinbars med crunch

30 min
|
8-10 små bars
|
Kategori: Proteinbars

Smarriga chokladtäckta bars med extra crunch i form av havrefras, ja du hörde rätt! Perfekt att göra en laddning som du kan ha i kylen när du får oväntat fikabesök eller blir sugen på något gott!

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

12 st dadlar
1 dl kasein chokladboll
2 dl havrefras
2 msk kaffe/ valfri vätska
100 g mörk sockerfri choklad
1 nypa salt

Gör så här

1
Börja med att kärna ur dadlarna i mixa i en matberedare tills du får en slät "massa".
2
Tillsätt kasein och kaffe eller annan valfri vätska, en nypa salt och mixa sedan ihop allt. Tillsätt eventuellt mer vätska om den känns lite torr.
3
Tillsätt nu havrefras och mixa bara en jättekort stund då du vill ha ganska stora bitar för att behålla crunchet. Tryck sedan ut massan i en valfri form, platta till och forma valfritt och ställ sedan in i frysen en stund.
4
Smält chokladen. Ta ut formen ur frysen och skär upp i valfri storlek. Doppa nu dina bars i chokladen och toppa med lite smulad havrefras för ännu mer crunch.
5
Förvara sedan i kylen tills det är dags att äta.