Fri frakt över 500 SEK

Meny

Chokladtäckta proteinbars med crunch

Tidsåtgång:
30 min
Portioner:
8-10 små bars
Receptskapare:
Kategorier:

Smarriga chokladtäckta bars med extra crunch i form av havrefras, ja du hörde rätt! Perfekt att göra en laddning som du kan ha i kylen när du får oväntat fikabesök eller blir sugen på något gott!

Gör så här:

1
Börja med att kärna ur dadlarna i mixa i en matberedare tills du får en slät "massa".
2
Tillsätt kasein och kaffe eller annan valfri vätska, en nypa salt och mixa sedan ihop allt. Tillsätt eventuellt mer vätska om den känns lite torr.
3
Tillsätt nu havrefras och mixa bara en jättekort stund då du vill ha ganska stora bitar för att behålla crunchet. Tryck sedan ut massan i en valfri form, platta till och forma valfritt och ställ sedan in i frysen en stund.
4
Smält chokladen. Ta ut formen ur frysen och skär upp i valfri storlek. Doppa nu dina bars i chokladen och toppa med lite smulad havrefras för ännu mer crunch.
5
Förvara sedan i kylen tills det är dags att äta.

Ingredienser:

12 st dadlar
1 dl kasein chokladboll
2 dl havrefras
2 msk kaffe/ valfri vätska
100 g mörk sockerfri choklad
1 nypa salt