Cheesecake

40 min + minst 2 h i frysen
|
8-10 bitar
|
Kategori: BakverkBrunchDessert

En supergod efterrätt som tar liiiite tid att götta ihop sig i frysen men ni vet väl vad man säger, den som väntar på något gott..
/ Wickan

Wiktoria Ahlin

Hej kompisar! Här är jag, Wiktoria Ahlin. Jag bor i Gävle med min fina familj i ett hus vi köpte för ett år sen. Min terapi är ba..

Ingredienser

Botten
10 st sockerfria digestivekex
30 g smält smör
Fyllning
100 g färskost light
3 dl milda 20% vispgrädde
0,5 dl vassle vaniljdrömmar
2 st grovt hackade holiday puffs
2 st ägg
Topping (valfritt)
100 g hallon
2 msk sötströ
1 msk vatten

Gör så här

1
Mixa kexen till smulor och vänd ned det smälta smöret. Ställ in i frysen i en form medan du gör fyllningen.
2
Vispa upp äggvita hårt (spara gulorna) och ställ bunken åt sidan. Vispa äggulan (eller rör ihop i ett glas!).
3
Vispa grädde och vänd ned philadelphia och tyngre vaniljdrömmar vassle. I med äggulan och de grovhackade proteinbarsen och rör om.
4
Vänd försiktigt ned äggvitan och rör om. Häll nu smeten över din botten och ställ ställ in i frysen igen i cirka 2h.
5
Ta fram en kastrull och låt hallon, Sötströ och vatten puttra ihop. Ringla över kompotten över den frysta cheesecaken och in i frysen igen tills den stelnat helt.

Liknande Recept

sockerfri mangosorbet

Mangosorbet

5 min + eventuell nedkylning