Fri frakt över 500 SEK

Hallonrutor med vanilj- & gräddkola

Tidsåtgång:
45 min
Portioner:
6 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrika hallonrutor med vanilj- och gräddkola. Sött och syrligt, mjukt och saftigt. GOTT!

Näringsvärde:
Energi: 68 kcal
Protein: 5 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 3 g

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form i bakplåtspapper.
2
Mixa havregrynen till ett fint mjöl, häll i en separat skål.
3
Skölj och torka bönorna helt torra med papper.
4
Mixa dessa noga och tillsätt vassle, sötströ och sist havremjölet och mixa mellan varje tillsatt ingrediens tills smeten är helt slät.
5
Separera äggvitan från äggulan och blanda i äggulan i smeten. Lägg vitan åt sidan.
6
Mixa nu ihop majsstärkelse och kvarg slätt.
7
I en separat skål vispar du ihop äggvitan till en fast maräng. Arbeta sedan in den i smeten, lite i taget och försiktigt.
8
Häll nu ner smeten i formen och klicka i kvargblandningen, placera ut hallonen i smeten och baka ut på 200 grader i cirka 20 minuter. Prova sedan med en sticka för att se när kakan är genomgräddad.

Ingredienser:

Botten

70g vita bönor
20g havregryn
15g vassle gräddkola
15g sötströ
10g rapsolja
1 ägg
1 krm bakpulver

Fyllning

11 st frysta hallon (eller mer)
40g kvarg med smak av vit choklad eller vanilj
7g majsstärkelse

Köp Produkterna

900g
I lager
Lägg i varukorg