Fri frakt över 500 SEK

Meny

Proteinrika vaniljmunkar

Tidsåtgång:
40 min + 1h jäsning
Portioner:
15 st små munkar
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrika vaniljmunkar fyllda med kasein vaniljdrömmar.

Gör så här:

Munkar
1
Mät upp mjölk och smula ner jästen, blanda runt.
2
Tillsätt vaniljkvarg, sötströ, vetemjöl och lite salt. Använd en elvisp för att mixa ihop till en deg.
3
Portionera ut 15 mindre bollar på en plåt med bakplåtspapper.
4
Låt jäsa under en bakduk cirka 1 timme och grädda sedan i ugnen cirka 5-10 minuter på 250 grader.
5
Ta ut och låt svalna.
Fyllning
1
Mät upp kasein och tillsätt lite vatten i taget, vispa med en elvisp tills du får en bra konsistens på din fyllning.
2
Tillsätt eventuellt valfri sötning om du önskar.
3
Använd gärna en spritspåse med en spetsig tyll för att få in fyllningen i dina munkar. Detta är det klurigare momentet men alla medel är tillåtna. ;)

Ingredienser:

Munkar

25 g jäst för söta degar
6 dl vetemjöl
50 g kvarg vanilj
1,5 dl mjölk
0,5 dl sötströ eller stevia
En nypa salt

Fyllning

1,5 dl kasein vaniljdrömmar
Vatten
Ev, extra sötning