Fri frakt över 500 SEK

Juligt knäckebröd

Tidsåtgång:
1,5-2 h
Portioner:
2 plåtar
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrikt och juligt knäckebröd att njuta av på julfrukosten!

Näringsvärde:
Energi: 1121 kcal
Protein: 43 g
Kolhydrater: 177 g
Fett: 21 g

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 165 grader varmluft.
2
Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan resterande och blanda runt väl.
3
Fördela hälften av smeten på vardera plåt och bred ut det tunt över bakplåtspappret med hjälp av en slickepott.
4
Sätt in i ugnen med mellanrum mellan plåtarna.
5
Låt bakas i ugnen under 50-80 minuter och se till att under tiden (främst i början) att öppna ugnen för att släppa ut ånga. Känn på knäckebrödet efter 45 minuter om det är hårt över hela om du knackar på det. Allt beror på din ugn och hur tunt ditt knäcke blir varav stort tidsspann nämnt. Du får gå efter smak och känsla helt enkelt. Höj inte temperaturen, då bränns det!
6
Ta ut knäcket när du anser det vara klart, knäck av och njut och förvara torrt i en burk.

Ingredienser:

8 dl havregryn
7,5 dl kranvatten
15g vörtmix krydda
1 tsk salt
1 msk vaniljarom alt. valfri sötning
1 msk bryggkaffe
10g kasein vaniljdrömmar

Köp Produkterna

750g
I lager
Lägg i varukorg