Fri frakt över 500 SEK

Rabarberpaj

Tidsåtgång:
1 h
Portioner:
8 portioner
Receptskapare:
Kategorier:
Paj

Här kommer receptet på en magisk rabarberpaj! Bjud vem som helst och vi kan nästan lova att ingen kan gissa att det är ett bättre alternativ än vanlig rabarberpaj. Denna är så galet god och får 10/10 av alla som testat den, där den yngsta var 3 år och den äldsta var 74 år.

Gör så här:

1
Lägg bären i en rund pajform pudra över potatismjöl och sötningsmedel.
2
Blanda alla torra ingredienser för pajtäcket.
3
Smält smöret och vispa samman allt till en smet.
4
Bred/klicka ut allt på bären och ställ in i varmluftsugn på 175 grader eller i vanlig ugn 200 grader i 35-45 minuter. Pajen ska få en gyllenbrun färg.

Ingredienser:

Fyllning

500-700 g Valfria bär/rabarber
1-3 msk Sötningsmedel
1-2 msk Potatismjöl

Pajtäcke

50 g Bordssmör
2 dl Havregryn
2 dl Kasein Vaniljdrömmar
0,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 dl Nick's sirap
0,75 dl Nick's use like sugar
0,75 dl sötningsmedel
1 dl kokosdryck/mandeldryck