Cheesecake

45 min + nedkylning
|
10 portioner
|
Kategori: BakverkBrunchDessert

En proteinrik och sockerfri cheesecake som går utmärkt att äta precis som den är eller varför inte toppa med grädde och din favoritsylt? Mmmmm mums!

Solsidann29

Sophia heter jag och går under namnet @solsidann29 på instagram. Jag är social, positiv och glad och sprider gärna glädje omkring ..

Ingredienser

2 dl kasein vaniljdrömmar
2 dl vatten
300 g färskost light
0,5 dl sötströ
3 st ägg
1 krm vaniljpulver
3 dl matlagningsgrädde (valfri %)
0,5 dl glutenfri mjölmix
1 msk majsstärkelse

Gör så här

1
Sätt ugnen på 220 grader.
2
Blanda alla torra ingredienser förutom proteinpulvret i en skål eller bunke.
3
Vispa ihop kaseinet med vatten. Tillsätt sedan färskost och ägg och fortsätt vispa.
4
Vispa nu ner även de torra ingredienserna och tillsätt sedan grädden och vispa ihop.
5
Häll upp i rund bakform (15-20cm) klädd i bakplåtspapper och knacka formen mot bänken innan du gräddar kakan cirka 30 minuter.
6
Låt sedan cheesecaken svalna minst 2 timmar (låt den gärna stå över natten men förvara i kyl när den svalnat).
7
Ät den precis som den är eller toppa med förslagsvis sylt, grädde och hyvlad mandel!

Liknande Recept

kaseinglass

Kaseinglass vanilj & blåbär

5 min + 30 min nedkylning
Ca 175 kcal