Fri frakt över 500 SEK

Cheesecake

Tidsåtgång:
45 min + nedkylning
Portioner:
10 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

En proteinrik och sockerfri cheesecake som går utmärkt att äta precis som den är eller varför inte toppa med grädde och din favoritsylt? Mmmmm mums!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 220 grader.
2
Blanda alla torra ingredienser förutom proteinpulvret i en skål eller bunke.
3
Vispa ihop kaseinet med vatten. Tillsätt sedan färskost och ägg och fortsätt vispa.
4
Vispa nu ner även de torra ingredienserna och tillsätt sedan grädden och vispa ihop.
5
Häll upp i rund bakform (15-20cm) klädd i bakplåtspapper och knacka formen mot bänken innan du gräddar kakan cirka 30 minuter.
6
Låt sedan cheesecaken svalna minst 2 timmar (låt den gärna stå över natten men förvara i kyl när den svalnat).
7
Ät den precis som den är eller toppa med förslagsvis sylt, grädde och hyvlad mandel!

Ingredienser:

2 dl kasein vaniljdrömmar
2 dl vatten
300 g färskost light
0,5 dl sötströ
3 st ägg
1 krm vaniljpulver
3 dl matlagningsgrädde (valfri %)
0,5 dl glutenfri mjölmix
1 msk majsstärkelse

Köp Produkterna

750g
I lager
Lägg i varukorg