Denice Moberg tar världen med storm

Fitness- och numera även TV-stjärnan Denice Moberg berättar om sitt liv och sin träning.

Alex Danielsson

Skådisen Dolph Lundgren är sannolikt den till namnet mest profilstarka individen sprungen ur Kramfors. Men Denice Moberg kan mycket väl vad den som kommer därefter. Med en fysik i världsklass och energi för ett helt fotbollslag har hon lyckats trollbinda en hel värld.

Även om Denice numera bor i Stockholm är det norrländska arvet fortfarande påtagligt. Hon är stark, tyst, stabil och ingen vän av stora ord. Det finns även ett ödmjukt skimmer över henne, men vägen till ett smittande skratt är aldrig lång.

På frågan om hennes förebilder svarar hon:

– Det finns kanske ingen speciell person, men jag inspireras extra av alla som kämpar och kör på trots motgångar som exempelvis allvarliga sjukdomar, olyckor eller andra tragiska händelser. När jag ser de kämpa så betyder min form eller min prestation på gymmet i princip ingenting, mer än att det såklart får mig att må bra.

Denices styrketräning är en av de saker som gör henne speciell för den dryga miljon Instagram-användare världen över som följer henne. Träningen är hård såklart, men än mer kännetecknande är att den är innovativ, varierande och utmanande.

Hon kör i snitt 5-6 pass per vecka, där två dagar ägnas åt benträning och övriga till överkroppen. 

– Jag försöker alltid träna varje muskelgrupp två gånger per vecka om det går, iallafall de muskelgrupper som jag vill ha mer fokus på. Som exempelvis ben, rygg och axlar. Emellanåt så blir det ett kardiopass också men jag har inget speciellt schema för det, berättar hon.

Gymmet och styrketräningen kom tidigt att bli ett fundament för utveckling för Denice och en garant för hennes eget välmående. Denice beskriver det själv som ”att en pusselbit saknades och att det fanns ett hål som aldrig fylldes ut”. En känsla delvis beroende på att Kramfors aldrig kändes som den självklara ändhållplatsen. Denice ville se och ha mer, och något större. 

I det läget visste hon inte hur, vart hon skulle, eller vad hon i någon konstruktiv mening ville göra, så det minsta hon kunde göra för sig själv var att ta hand om sig och sin kropp. 

Så Denice började träna på gym

– Jag insåg väldigt tidigt att jag brann för den livsstilen och ville utveckla mig inom detta område. Detta ledde till att människor i min omgivning, även på sociala medier, såg både min utveckling och passion för träningen. Vilket i sin tur ledde till att jag ökade i följare och efter en tid så blev det till slut mitt jobb och min livsstil. Och hålet försvann. Plötsligt hade jag möjlighet att hjälpa andra, mig själv och samtidigt få göra det jag älskar.

Idag lever Denice med sambon Linus och sonen Vince. Trots att vardagliga familjebestyr nu också tar sin nödvändiga tid så ägnar Denice många timmar per dag åt att påverka och inspirera sin omvärld. Och det genom att till stor del vara sig själv.

Ben och rumpa är föga förvånande kanske de kroppsdelar som intresserar kvinnliga (?) följare allra mest, och i dessa avseenden är Denice en riktig världsstjärna.

– Jag vet inte om det är genetik eller om det beror på att jag alltid haft ben som mina favoritpass, och att de andra muskelgrupperna då blivit lite lidande av detta, fnissar hon. Och fortsätter:

– Det blir oftast att jag kör lite hårdare just de passen bara för att jag är lite mer motiverad på att jaga vikterna.

För den som vill ha en välbyggd bakdel är det bara att anteckna. Två gånger per vecka kör hon, oftast 5-6 övningar varje pass, där huvudfokus ligger på tunga knäböj och olika former av hip thrust, innan hon avslutar med en serie isolationsövningar.

– Dock fortfarande tunga och gärna i form av superset eller dropset, lägger hon till.

Covid 19-pandemin har onekligen förändrat det mesta för de flesta. Denices och Linus planer är därför ganska lösa, och sträcker egentligen bara till att förhoppningsvis kunna resa runt lite i Sverige (de har sin släkt i Mariestad och Kramfors), samt en del utflykter med Vince.

I det sammanhanget tipsar Denice om att man också kan genomföra sin träning utomhus i sommar.

– Ja, skaffa gummiband, gärna ett kort och ett långt! De är otroligt smidiga att ta med sig och man kan bygga sitt eget utegym varsomhelst genom att fästa banden på olika sätt. Så oavsett om det handlar om konditionsträning eller styrka så är det superlätt att få till träningen!

5 favoritövningar för rumpan för Denice Moberg:

  1. Hip thrusts
  2. Djupa Hack Squats med squeeze i toppen
  3. Min egna version på Sumo Deadlfts i Smith-maskinen (man lyfter enbart med benen).
  4. Liggande benlyft (raka ben och squeezar i toppläget).
  5. Knäböj i Smith-maskinen då man lättare kan fokusera på kontakten mer och ändra fotställkningen beroende på hur man vill att det ska ta.

Tunga vikter eller många reps?

– Blandning är bäst. Jag brukar alltid variera under mina pass men om jag bara får välja en så väljer jag: Tunga vikter.

Långa rörelser eller tempo?

– Samma här, jag kan ändra från set till set under samma övning bara för att trötta ut muskeln ännu mer. Men om jag bara får välja en: Tempo. 

FAKTA

Namn: Denice Moberg
Instagram: @deniceemoberg
Ålder: 26 år
Längd: 163 cm
Vikt: 58-59 ”ish" 
Utbildning: Frisör
Bor: Stockholm
Bil: Volkswagen / Audi
Tidigare idrotter: Fotboll, Basket


Liknande artiklar
Träningsplanering och träningsteori med Martin Altemark

Martin Altemark är ännu en gång tillbaka som gäst i Tyngre Träningssnack.

10 apr. 2024

Magda om de största ekonomiska fällorna

Den eviga favoriten Magdalena Kowalczyk hjäiler oss att prioritera exakt vilka fällor vi bör undvika för att slippa hamna i skuldträsket.

28 mars 2024

Hur är kvalitén på träningsstudier rent vetenskapligt?

Jacob och Wille diskuterar artikeln Risk of bias in exercise science: A systematic review of 340 studies i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack.

27 mars 2024

Ove Rytter tillbaka i podden

Bra snack med vår vän och mentor Ove Rytter. Vi valsar runt en del i hans otroliga CV och hinner dessutom gå igenom delar av vad han nu sysslar med.

25 mars 2024

Kost, problematiska inlägg på sociala medier och vårt absoluta favoritämne, kost

Idag gästar ingen expert eller gäst utan ni får njuta av ett extra långt avsnitt med endast Pischa & Mange och deras ljuva stämmor.

25 mars 2024

Börja träna med maskiner

Vill du börja styrketräna men tröskeln känns lite för hög? Börja enkelt med klassiska gymmaskiner. Idag berättar Josef och Viktor hur du enkelt kan starta din styrketräning med maskiner.

24 mars 2024

Varför vi vet väldigt lite om människors fysiska aktivitet

Jonatan Fridolfsson gästar Tyngre Träningssnack för att berätta om sin forskning på hur vi mäter fysisk aktivitet.

20 mars 2024

Johan har gått från 177 till 105 kg på 1 år

I veckans avsnitt gästar fantastiska Johan Julinder som tar oss igenom sitt liv. Vilka metoder funkar egentligen?

18 mars 2024

Jacob Gudiol dissekerar alla våra och ERA frågor

Dagens gäst behöver nog ingen närmare presentation, men han är experten som ofta syns i olika mediesammanhang. Man kan säga att Jacob Gudiol TAR över dagens avsnitt. Ett spännande avsnitt.

11 mars 2024

Jörgen Overgaard om Hemvärnet

Jörgen Overgaard är en mångsysslare. En av de saker han är involverad i är Hemvärnet. Idag svarar han på alla frågor Josef och Viktor kan komma på. Utöver det även generell information och hur han kom in i Hemvärnet.

10 mars 2024

Arnold Strongman Classic & Dune 2

Arnold Strongman Classic är avgjort och Mitchell Hooper försvarar sin titel samt att damerna för en ny segrare, Angelica Jardine.

8 mars 2024

Att undvika vid viktnedgång med KP

Favoriten Karoline Petersson hjälper oss att reda ut några av de fenomen man bör hålla sig långt ifrån ifall man vill gå ner i vikt.

4 mars 2024

Olivia Helltén genomgick en gastric bypass som 18-åring

Hela livet har Olivia Helltén fått höra att så länge som hon är överviktig så kommer hon aldrig att leva längre än till 30.

4 mars 2024

Biggest Loser ett år senare, Jocke & Jossan gästar!

Den populära duon Joakim ”Jocke” Isaksson Markström och Josselin Freytes pratar färgglada piskor, att vara snäll med sig själv och hur svårt det är att bibehålla en livsstil.

26 feb. 2024

Alex perfekta träningsprogram

Ett poddavsnitt tänkt som en uppsamling av tidigare inkomna frågor, men som mer kom att handla om Andreas & Alex egna träningsrutiner.

22 feb. 2024

"Överviktiga är fula, lata och oattraktiva"

Emilia Berglund hörde av sig till oss med sin historia om hur boken 'Dags att bli smal!' skapade så pass stor ångest hos henne att hon hamnade i en berg- och dalbana kring hennes vikt.

19 feb. 2024

Ätstörningsexperten: "Du är INTE din vikt!"

Carolina Palmberg har under 20 år har hjälpt drabbade och anhöriga att återta egenmakt och kontroll från ätstörning och självskadande beteenden. 

12 feb. 2024

Om träning med Alex & Andreas

Killarna diskuterar hur träning med för stora förväntningar och krav kan bli en belastning. De pratar också om hur deras egen träning förändrats och utvecklats genom åren.

5 feb. 2024

Kerstin Brismar forskar om livsstilssjukdomar

Kerstin Brismar är senior professor i endokrinologi och diabetesforskning vid Karolinska Institutet. Hon forskar på bl a livsstilssjukdomar.

5 feb. 2024

Spännande ämnen med Wille

Vi ringer upp kompisen Wille Valkeaoja, som ger oss det senaste om punktförbränning, andningsmanipulationer, styrketräning för löpare och massor av andra spännande grejer.

29 jan. 2024

Gastric bypass – hur går det till?

Torsten Olbers är professor i kirurgi och expert inom området gastric bypass. Vi går igenom för- och nackdelar. Hur ser framtidens behandling ut?

29 jan. 2024

Daniel Berglind - hur lite behöver vi träna egentligen?

avoriten Daniel Berglind är tillbaka i podden, Magnus är nyfiken på hur lite behöver han egentligen träna och måste vi få i oss protein?

22 jan. 2024

Katarina Krügers eviga bantning ledde till matmissbruk

Katarina Krüger driver idag eget inom coaching där hon hjälper andra att slippa gå igenom det hon gick igenom.

15 jan. 2024

Not Fanny Anymore... från viktnedgång till livsförändring?

Fanny Lagerwall är tjejen med många bollar i luften, och en dag bestämmer hon sig för att göra en STOR förändring.

8 jan. 2024

Schlagerflås och Fikusfys

Vi träffar Elin Bjärkstedt, grundare av det unika gymmet Lagret Södermalm, där man med hjärtat först låter vanligt folk träna både enkelt, effektivt, snyggt och säkert.

8 jan. 2024

Fysisk aktivitet, stillasittande och antal steg per dag för god hälsa

Ulf Ekelund är tillbaka som gäst i Tyngre Träningssnack för en uppdatering kring hans forskning och övriga arbete sedan han var med senast i podden för nästan precis fem år sedan.

3 jan. 2024

Nytt år, nya löften för Mange!

Vi rivstartar året med Manges 4.0 löfteslista och Pischa får äntligen dela sina. Som vanligt tipsar duon om vad man kan tänka på inför starten av det nya året.

1 jan. 2024

2023 till 2024

Vi hookar upp med favoriten Clara Fröberg för att summera året som gått men också för att speja framåt kring vad vi kan förvänta oss under 2024.

1 jan. 2024

TACK FÖR OSS 2023!

Pischa och Mange gör en recap på året som gått och de gäster de mött. Tips: Ta med ett glas bubbel till avsnittet!

25 dec. 2023

HO HO HO, det är jul i studion!

Mange och Pischa förbereder er lyssnare på bästa sätt inför julen, och julafton.

18 dec. 2023

Min hjärtoperation blev min frus utmattningsdepression

Daniel Küng berättar sin historia om hur han gick från att vara en lekfull flerbarnsfar till att hamna i depression och tampas med sin övervikt som påverkade hela familjen.

11 dec. 2023

Viktnedgången lärde Lisen att attackera livet

Idag gästas podden av en otroligt inspirerande gäst, Lisen, 61 år gammal, som började sin resa för fyra år sedan. Målet: att gå ner i vikt.

4 dec. 2023

En avslappnad träningsvecka i Egypten

Magnus och Pischas träningsresa i Egypten blev en minnesvärd och inspirerande upplevelse för deltagarna. Utmaningar, utveckling & styrka!

27 nov. 2023