Denice Moberg tar världen med storm

Fitness- och numera även TV-stjärnan Denice Moberg berättar om sitt liv och sin träning.

Alex Danielsson

Skådisen Dolph Lundgren är sannolikt den till namnet mest profilstarka individen sprungen ur Kramfors. Men Denice Moberg kan mycket väl vad den som kommer därefter. Med en fysik i världsklass och energi för ett helt fotbollslag har hon lyckats trollbinda en hel värld.

Även om Denice numera bor i Stockholm är det norrländska arvet fortfarande påtagligt. Hon är stark, tyst, stabil och ingen vän av stora ord. Det finns även ett ödmjukt skimmer över henne, men vägen till ett smittande skratt är aldrig lång.

På frågan om hennes förebilder svarar hon:

– Det finns kanske ingen speciell person, men jag inspireras extra av alla som kämpar och kör på trots motgångar som exempelvis allvarliga sjukdomar, olyckor eller andra tragiska händelser. När jag ser de kämpa så betyder min form eller min prestation på gymmet i princip ingenting, mer än att det såklart får mig att må bra.

Denices styrketräning är en av de saker som gör henne speciell för den dryga miljon Instagram-användare världen över som följer henne. Träningen är hård såklart, men än mer kännetecknande är att den är innovativ, varierande och utmanande.

Hon kör i snitt 5-6 pass per vecka, där två dagar ägnas åt benträning och övriga till överkroppen. 

– Jag försöker alltid träna varje muskelgrupp två gånger per vecka om det går, iallafall de muskelgrupper som jag vill ha mer fokus på. Som exempelvis ben, rygg och axlar. Emellanåt så blir det ett kardiopass också men jag har inget speciellt schema för det, berättar hon.

Gymmet och styrketräningen kom tidigt att bli ett fundament för utveckling för Denice och en garant för hennes eget välmående. Denice beskriver det själv som ”att en pusselbit saknades och att det fanns ett hål som aldrig fylldes ut”. En känsla delvis beroende på att Kramfors aldrig kändes som den självklara ändhållplatsen. Denice ville se och ha mer, och något större. 

I det läget visste hon inte hur, vart hon skulle, eller vad hon i någon konstruktiv mening ville göra, så det minsta hon kunde göra för sig själv var att ta hand om sig och sin kropp. 

Så Denice började träna på gym

– Jag insåg väldigt tidigt att jag brann för den livsstilen och ville utveckla mig inom detta område. Detta ledde till att människor i min omgivning, även på sociala medier, såg både min utveckling och passion för träningen. Vilket i sin tur ledde till att jag ökade i följare och efter en tid så blev det till slut mitt jobb och min livsstil. Och hålet försvann. Plötsligt hade jag möjlighet att hjälpa andra, mig själv och samtidigt få göra det jag älskar.

Idag lever Denice med sambon Linus och sonen Vince. Trots att vardagliga familjebestyr nu också tar sin nödvändiga tid så ägnar Denice många timmar per dag åt att påverka och inspirera sin omvärld. Och det genom att till stor del vara sig själv.

Ben och rumpa är föga förvånande kanske de kroppsdelar som intresserar kvinnliga (?) följare allra mest, och i dessa avseenden är Denice en riktig världsstjärna.

– Jag vet inte om det är genetik eller om det beror på att jag alltid haft ben som mina favoritpass, och att de andra muskelgrupperna då blivit lite lidande av detta, fnissar hon. Och fortsätter:

– Det blir oftast att jag kör lite hårdare just de passen bara för att jag är lite mer motiverad på att jaga vikterna.

För den som vill ha en välbyggd bakdel är det bara att anteckna. Två gånger per vecka kör hon, oftast 5-6 övningar varje pass, där huvudfokus ligger på tunga knäböj och olika former av hip thrust, innan hon avslutar med en serie isolationsövningar.

– Dock fortfarande tunga och gärna i form av superset eller dropset, lägger hon till.

Covid 19-pandemin har onekligen förändrat det mesta för de flesta. Denices och Linus planer är därför ganska lösa, och sträcker egentligen bara till att förhoppningsvis kunna resa runt lite i Sverige (de har sin släkt i Mariestad och Kramfors), samt en del utflykter med Vince.

I det sammanhanget tipsar Denice om att man också kan genomföra sin träning utomhus i sommar.

– Ja, skaffa gummiband, gärna ett kort och ett långt! De är otroligt smidiga att ta med sig och man kan bygga sitt eget utegym varsomhelst genom att fästa banden på olika sätt. Så oavsett om det handlar om konditionsträning eller styrka så är det superlätt att få till träningen!

5 favoritövningar för rumpan för Denice Moberg:

  1. Hip thrusts
  2. Djupa Hack Squats med squeeze i toppen
  3. Min egna version på Sumo Deadlfts i Smith-maskinen (man lyfter enbart med benen).
  4. Liggande benlyft (raka ben och squeezar i toppläget).
  5. Knäböj i Smith-maskinen då man lättare kan fokusera på kontakten mer och ändra fotställkningen beroende på hur man vill att det ska ta.

Tunga vikter eller många reps?

– Blandning är bäst. Jag brukar alltid variera under mina pass men om jag bara får välja en så väljer jag: Tunga vikter.

Långa rörelser eller tempo?

– Samma här, jag kan ändra från set till set under samma övning bara för att trötta ut muskeln ännu mer. Men om jag bara får välja en: Tempo. 

FAKTA

Namn: Denice Moberg
Instagram: @deniceemoberg
Ålder: 26 år
Längd: 163 cm
Vikt: 58-59 ”ish" 
Utbildning: Frisör
Bor: Stockholm
Bil: Volkswagen / Audi
Tidigare idrotter: Fotboll, Basket


Liknande artiklar
Ny miljö, nya vanor – om träningsresor, självledarskap och att våga börja om

I detta avsnitt tar vi dig med på vår senaste träningsresa, där fokus låg på mer än bara fysisk träning.

13 dec. 2024

Effekter från 12 månader med periodisk fasta och styrketräning

För något år sedan skrev jag en artikelserie här på Tyngre om periodisk fasta och andra former av längre fasta. Här är vad lite nyare forskning kommit fram till.

Jacob Gudiol

10 dec. 2024

Niklas Boija DeLuxe!

Wasternorrlands egen riddare är tillbaka. Denna gång utan varken tyglar, skyddsnät eller en tydlig agenda. Och just därför blir det alldeles underbart.

9 dec. 2024

Tips och trix på gymmet – Knäsmärta

I den här artikelserien går jag igenom några av de vanligaste smärtproblemen som hindrar framfarten på gymmet och hur man kan lösa dessa med några enkla tips och trix. Häng med!

Daniel Andréasson

5 dec. 2024

Finns det några fördelar med kreatin för konditionsidrottare?

Wille och Jacob svarar på lyssnarfrågor i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack.

4 dec. 2024

Jenny Hedin om att nekas vård på grund av sin vikt

I detta avsnitt gästas vi av Jenny Hedin, som nyligen fick uppmärksamhet i media efter att ha nekats tandvård på grund av sin vikt.

2 dec. 2024

Fundera alltid på varför du väljer en viss typ av träning

Jacob och Wille diskuterar fysträning för kampsportare i avsnitt 472 av Tyngre Träningssnack.

27 nov. 2024

Anne Börjesson om att stärka barn med särskilda behov

I detta avsnitt möter vi Anne Börjesson, en eldsjäl och ledare för Friskvårdsgruppen och Aktivitetsgruppen i Kungsbacka.

25 nov. 2024

Fanny Lagerwall är tillbaka – livet, Wegovy och allt däremellan

Fanny Lagerwall gästar återigen podden och delar sin resa sedan vi hördes sist.

18 nov. 2024

Återgång till träning efter ett längre uppehåll

Lyssnarfrågor i Tyngre Träningssnack och Jacob och Wille diskuterar hur du på ett bra sätt kan återgå till träning efter ett längre uppehåll, både de som varat i någon vecka och de som har varat i flera månader.

13 nov. 2024

Poledance – tuffare än man kanske tror

Vi träffar Marcus Elsberg, som förutom att driva gymmet Revive Kristianstad även är svensk mästare i Poledance

7 nov. 2024

Alpin utförsåkning med Mathias Moberg

Jacob och Wille diskuterar alpin utförsåkning tillsammans med Mathias Moberg, fystränaren för herrlandslaget i alpin utförsåkning.

6 nov. 2024

Magda tillbaka!

Vår evige favorit Magdalena Kowalczyk gästar oss för att bland annat prata om Sweat Equity. Vi snackar också träning, samhällsnytta och om life hack.

4 nov. 2024

När blir man för fet under en bulk?

Jacob och Wille svarar på lyssnarfrågor i avsnitt 468 av Tyngre Träningssnack. Denna gång diskuteras bland annat viktuppgång när man försöker lägga på sig muskler.

30 okt. 2024

Jenny Anderssons resa i Biggest Loser och livet efter tävlingen

I detta avsnitt gästas vi av Jenny Andersson, som kom på andra plats i Biggest Loser 2023.

28 okt. 2024

Manne Forssberg om Pappapodden

Härligt och som vanligt utlämnande samtal med Manne.

28 okt. 2024

Anna om förändringen på Gymmet

Kompisen Anna Stålnacke berättar mer om hur och varför Gymmet väljer att sälja flera av sina anläggningar.

24 okt. 2024

Mattias Reck om livet och träningen som elitcyklist

Proffscyklisttränaren Mattias Reck är tillbaka i Tyngre Träninssnack. I detta avsnitt diskuterar vi bland annat säsongen som har gått för Lidl Trek och utvecklingen inom cykelsporten de senaste åren.

23 okt. 2024

Det stora Ozempic-avsnittet

I dagens avsnitt djupdyker vi i ett ämne som är på allas läppar – Ozempic, men också andra GLP-1-läkemedel.

21 okt. 2024

Kroppskontakt med Karin Magnusson – Grundorsakerna bakom våra matvanor och hur vi kan bryta dem

I dagens avsnitt gästas vi av författaren, terapeuten och dietisten Karin Magnusson, aktuell med boken Kroppskontakt.

14 okt. 2024

Tips och trix på gymmet – Axelsmärta

I den här artikelserien går jag igenom några av de vanligaste smärtproblemen som hindrar framfarten på gymmet och hur man kan lösa dessa med några enkla tips och trix. Häng med!

Daniel Andréasson

10 okt. 2024

Problemet med de flesta studier som säger sig hitta non-responders

Jacob och Wille diskuterar i det här avsnittet hur slump och variation kan göra att man felaktigt tror sig ha hittat så kallade non-responders i studier.

9 okt. 2024

Fastna i tankar – och hur vi tar oss ur dem

I dagens avsnitt dyker vi in i ett ämne som många av oss brottas med – att fastna i sina tankar.

7 okt. 2024

Föreningsliv med Johanna Barvelid

Vi snackar ledarskap och drivkrafter inom föreningslivet med Johanna Barvelid, en av grundarna till den tidigare Styrkebyrån.

7 okt. 2024

Kenny "Strävan" Dahlström

Idag välkomnar vi med stor värme en individ som inspirerat tiotusentals. Vi välkomnar Kenny ”Strävan Dahlström.

5 okt. 2024

Freddi Smulter

I dagens avsnitt drabbar Josef samman med kanske den största bänkpresslegenden, Freddi Smulter.

2 okt. 2024

Vésteinn Hafsteinsson om olympiska kastidrottares träning

Äntligen är Vésteinn Hafsteinsson tillbaka i podden för att berätta mer om hur han tränat sina kastidrottare.

2 okt. 2024

Barnobesitas – Hur vi skapar en hälsosam framtid för våra barn med Mai-Lis Hellenius

I dagens avsnitt gästas vi av Mai-Lis Hellenius, professor och forskare vid Karolinska Institutet. Mai-Lis är en av Sveriges främsta experter på folkhälsa och har ägnat flera decennier åt att undersöka hur vår livsstil påverkar vår hälsa.

30 sep. 2024

Om konst med Robert Stasinski

Vi snackar med kompisen Robert Stasinski om hur konst som företeelse kan engagera oss som den gör och hur dess utformning och uttryck påverkar oss.

30 sep. 2024

Catching up med Kalle

Vi snackar med den evige favoriten Kalle Zackari Wahlström, som berättar om både den nyfunna träningsgnistan, nya tv-program och den egna kollektionen av kläder och annat kul.

26 sep. 2024

Betydelsen av biologisk mognad inom talangutveckling

En av våra favoritgäster, Tommy Lundberg, är tillbaka och denna gång tar vi upp två ämnen som vi varit inne lite på även i tidigare avsnitt, talangutveckling och könsindelning inom idrotten.

25 sep. 2024

Michaela Bredolo - Viktnedgång genom inre styrka och hållbar hälsa

I detta avsnitt träffar vi Michaela Bredolo som delar sin inspirerande hälsoresa.

23 sep. 2024

Att förstå aptit och matval – näringsfysiolog Kristina Andersson

I dagens avsnitt gästas vi av näringsfysiologen och författaren Kristina Andersson, bland annat känd från Biggest Loser och böckerna HUNGER och ÄT SMART.

16 sep. 2024