Tyngre Classic VI – dag 1!

Aron Persson tar bladet från munnen och ger oss sin analys av första dagens tävlingar i Solnahallen.

Aron Persson

Foto: Mattias Klint, muscle.se

Män i kostym och lättklädda kvinnor som dansar omkring på en scen, ja det är lätt att tankarna vandrar iväg åt herrklubbshållet men i det här fallet är det inte alls det det handlar om. Nej det är något helt annat; Alex‌ och Andreas‌ har fått en idé om att anordna ett cocktailparty på fredagskvällen samtidigt som tävlingar i Bikini Fitness pågår på scenen. En först något främmande tanke men ju mer jag tänkte på det desto mer gillade jag idén; det är nytt och annorlunda och bidrar med lite ytterligare glamour till den del av bodybuilding och fitness som redan är lite glamorös med sitt smink och glitter. Jag tycker dock gubbarna fegade ur lite, jag hade gärna sett att man var lite på om att folk skulle klä upp sig. Vi hade visserligen Alex‌ stilig i kostym, Josef Eriksson‌ och Jacob Papinniemi‌ i frack samt lite flugor på grabbarna i Barebells‌ -montern men annars var det rätt tunnsått med uppklädda personer. Jag hoppas dom tar detta ett steg ytterligare till nästa gång och serverar dricka i finglas samt uttrycker en önskan offentligt att folk kommer dit i något annat än sina träningstights.

Athletic Fitness

Nåja det var inte det jag skulle bedöma, även om det är en del av helhetsintrycket. Jag var där för att återigen [(1)] skriva om hur jag upplevde männen och kvinnorna på scenen. Jag hade planerat gott och väl för att vara där i tid, till och med tagit höjd för stockholmstrafiken, inte så mycket som 100 minuter extra dock så rejält stressad sprang vi, jag och flickvännen, in till våra platser ungefär samtidigt som musiken dundrade igång och A&A äntrade scenen. Upp med block och penna, slipa sinnena och sen bara invänta att bikinitjejerna som skulle kliva upp. Men innan dessa fick komma upp så var det Athletic Fitness för damer samt långa och korta herrar som visade upp sig.

Jag är långt ifrån någon expert på att bedöma bikini [(2)] men när det kommer till AF så är jag verkligen helt vilsen. Alltså, jag kan bedöma fysiker men jag har ingen direkt koll på kriterierna egentligen så nedanstående summering får ni ta för vad det är; en ren observation. Åtta damer till start. I första femman så hittar vi Esther Busch Paulsson‌ , som är fint balanserad med en något kort midja, Gabrielle Lindfors,‌ en tjej som är bred men brister i djupet, Lisah Pedersen‌ har en fin ram men extremiteterna upplevs tunna, Irena Bliznac‌ har en jämn fysik men upplevs lite obekväm, Ida Lindgren‌ är hårdare än övriga men saknar också massa. Fyra av dessa fem fysiker klarar sig vidare till finalen [(3)]. Den vi inte ser i finalen är Ida‌ och istället får vi Linn Mann‌ och Victoria Andersson‌ . Linn‌ innehar en riktigt snygg fysik med ett fint leende men vill aldrig möta publikens fiktiva ögon och det utstrålar osäkerhet och då upplevs även fysiken sämre, ta för dig. Victoria‌ innehar massa men hade behövt några flera dietveckor. Sammanlagd etta (efter 2 fysikronder, chins & dips samt hinderbana) blir Esther Busch Paulsson‌ , andraplatsen knips av Lisah Pedersen‌ , Irena Bliznac‌ blir trea, fyra blir Gabrielle‌ , femteplatsen tar Linn‌ med sig hem och Victoria‌ går hem som sexa.

Irena Bliznac, 3.

Lisah Pedersen, 2.

Esther Busch Paulsson, 1.

När det kommer till dom korta herrarna så var det endast fem till start. Oliver Nivelius‌ sitter inne med ett par tunna ben men överkroppen är bättre och en lagom hårdhet [(4)]. Ali Samet‌ sitter inne på ett par bra ben men har en något bred midja. Fabian Håkansson‌ poserar dåligt men har en fin hårdhet där dock benen släpar något. Markus Syrén‌ har en snygg fysik, rejäla axlar, ett par ben som hänger med och är hård. Han är överlägsen här och hade nog kunnat ställa upp i en CBB-klass. Andreas Dahl‌ är lite trång över axlarna vilket drar ned honom en del, benen har han dock gjort det bästa med. Till finalen har vi bara fyra killar kvar: Markus‌ tar hem guldet, silvret går till Ali‌ , bronspengen tar Oliver‌ med sig hem och Andreas‌ får nöja sig med en fjärdeplats.

Oliver Nivelius, 3.

Ali Samet, 2.

Markus Syrén, 1.

Markus Syrén, 1.

Dom längre herrarna är än färre till antalet, endast fyra man. Joakim Åhsberg‌ först ut, i den här linen framstår han som liten men jämn. Peter Granat‌ innehar mer muskelmassa men är rak i fysiken och lite för trång över axlarna. Daniel Eriksson‌ har massa men saknar hårdheten och skulle behöva addera massa över axlarna och armarna. Martin Karlsson‌ är en riktig bamsing med smal midja, bra svep på benen men saknar lite insida lår och även här hade armarna hade behövt mer volym. Det är senare Martin‌ som vinner, Daniel‌ tar hem silvret, Peter‌ får en bronspeng med sig hem och således får Joakim‌ fjärdeplatsen.

Peter Granat, 3.

Daniel Eriksson, 2.

Martin Karlsson, 1.

Martin Karlsson, 1.

Bikini Fitness junior -166 cm

När AF-atleterna hade avverkats så var det så dags för Bikini Fitness junior -166 cm. 9 tjejer var som skulle decimeras till 6 inför finalen. Sanna Löfgren‌ och Nelly Possner‌ utmärker sig på direkten genom att bära på lite mer kött än resterande tjejer, i mina ögon snyggt. Sanna‌ lite hårdare, både i formen och sminket medan Nelly‌ är lite rundare med ett par runda axlar. Det märks här att grenen har utvecklats en hel del sen man såg grenen debutera på Sweden Grand Prix‌ för några år sen, då det dels är mycket mer stilfulltt och tjejerna har lärt sig att plocka upp massor av små knep i poseringen för att visa upp detaljer som annars inte syns. Utmärker sig gör även Caroline Johansson‌ med utstrålning och nog egentligen den finaste ramen på scenen, den behöver bara rundas av lite och hon måste lära sig posera lite bättre framifrån i line. Dessa tre blir uttagna i första callout tillsammans med Minhal Nasir‌ och Nora Eskola Krantz‌ [(5)]. Minhal‌ har potential inför framtiden men här är lite för slät. Nora‌ rör sig snyggt på scenen och har fina linjer. Från andra callouten så tar vi med oss Susanna Claesson‌ , en charmig tjej som rör sig snyggt och tar för sig, vilket nog är avgörande; det gäller att sticka ut med sin utstrålning i bikini. I I-walken senare så är det dags för tjejerna att äga scenen själva, vilket ger blandade resultat; vissa verkar trivas, andra skulle behöva lite mer klackskoträning. Nelly‌ visar lugn när hennes posering blir störd av Nora‌ som råkar gå fel, och hon stiger lite i min bok. Vinner klassen gör Sanna‌ vilket jag inte argumenterar emot, hon är snygg där uppe. Nelly‌ som kom tvåa var nog dock inte långt ifrån. Lika men ändå olika i fysiken. Efter det har vi Caroline‌ som trea, fyra blir Nora‌ , femteplatsen knips av Minhal‌ och således blir Susanna‌ sexa.

Caroline Johansson, 3.

Nelly Possner, 2.

Sanna Löfgren, 1.

Topp 6.

Bikini Fitness Master

Efter första ronden hos BiF -166 så kastas vi in i Rond 2 för Bikini Fitness Master då dessa endast var 6 startande. Den som fångar mina ögon först är Line Aagaard‌ som har höfter, rumpa och lår, poserar välkomnande och hennes enda brist är väl egentligen att hon missar håret i bakposeringarna. Även den något tunnare Annelie Axén‌ är bra, oavsett vilken vinkel man kollar på henne så är hon tight. Sen är det hyfsat jämt skägg mellan Cecilia Fridolf‌ , Linda Olsson‌ och Camilla Gennel Rosen‌ . Den förstnämnda innehar en lång hård look. Linda‌ har en tight midja från sidan och rör sig bra. Camilla‌ är överlag bra, jag gillar hennes nästan jämt men så fort hon går från en position till en annan så tappar hon lite kontrollen över midjan och upplevs som betydligt mindre tight. Tove Johansson‌ kämpar med strukturen och hade här dessutom dragit ned sig lite mycket, vilket gör att hon tappar rundhet. Line‌ tar hem guldet, silver till Linda‌ , bronset hamnar till slut hos Camilla‌ . Därefter i fallande ordning Annelie‌ , Cecilia‌ , Tove‌ .

Camilla Gennel Rosen, 3.

Linda Olsson, 2.

Line Aagaard, 1.

Line Aagaard, 1.

Topp tre.

Bikini Fitness junior +166 cm

Vi betar av finalronden för -166 innan vi hamnar hos den längre juniorklassen +166 där dom också endast var sex startande. Först ut Emma Hedman‌ som tyvärr inte riktigt fick med sig klackarna och hamnade lite fel i ljuset, tråkigt då hon i övrigt är en charmig tjej med bra rygg som med något år till på gymmet kan bli bra. Alexandra Eklund‌ , längre än dom andra, köttig och lite för off, men tar för sig rejält och utstrålar att hon trivs där på scenen. Helena Winberg‌ kliver ut därefter, besitter en par rejäla axlar med tillhörande rygg, och det enda markanta jag har att anmärka på är dräktens underdel som både är för stor och felskuren. Fjärde tjej upp på scenen är Ellinor Algra‌ som känns aningen obekväm och stel ut där på scenen, synd då hon ändå har fin fysik. Ronja Enlund,‌ som gör ett snyggt intro och poserar snyggt upp en rejäl gluteus, har tyvärr en ryggtatuering som förstör en del. Corinne Gustafsson‌ är sista tjejen upp och troligtvis den bästa, hon besitter fina linjer med tight midja, är lite hårdare och lite mindre än övriga fältet vilket gör att hon utmärker sig på ett positivt sätt. När musiken lugnar ned sig så är det också hon som vinner, Helenas‌ fina ram ger henne en andraplats, Ronja‌ tilldelas bronset. Fyra blir Ellinor‌ , femma Emma‌ och sexa Alexandra‌ .

Ronja Enlund, 3.

Helena Winberg, 2.

Corinne Gustafsson, 1.

Finalfältet.

Det sista vi ser innan pausen är overallklassen mellan långa och korta juniorerna. Lite spel mot ett mål här tycker jag då Sanna Löfgren‌ är kurvigare, jämnare och mognare i fysiken. Grattis.

Ägnar pausen åt vandra runt, kolla på montrar och prata med vänner och bekanta. Tillställningen är sig lik, ungefär samma montrar där och ungefär samma vänner och bekanta. Det känns hemma och familjärt. Backstage är det fullt liv som vanligt där nervösa tjejer som snart skall upp blandas med mer lugna byggare som bara är där för färgen. Springer in i Lars Östling‌ som positionerat sig på en stol framför Barebells väl tilltagna laddningsbord utan att äta något, bara för att sitta där och läska sig.

Någon halvtimme, eller något, senare så tar vi oss återigen in på bakom domarna för att betrakta seniorerna i Bikini Fitness.

Bikini Fitness -163 cm

I det 19 personer starka startfältet ser vi flera bekanta ansikten från juniorklassen men två som utmärkte sig där gör det även här, Sanna Löfgren‌ och Nelly Possner‌ . Det märks att seniorerna på scenen fått lite fler träningsår bakom sig här då Nelly‌ , som stack ut med sin massa tidigare, här inte upplevs som alls lika stor. Där Nelly‌ försvinner lite i det fältet så sticker Sanna‌ fortfarande ut med sina fina linjer och välbalanserade hårdhet. Utöver dessa två är det fler personer som fångar min uppmärksamhet. Linnea Helene‌ har en bra rygg, väldig runda välformade axlar men hade behövt lite mer massa. Nadezda Melnikova‌ är en grandios donna som skiner på scenen, hon är även lite hårdare sminkad vilket gör att även hon sticker ut bland dom mer snälla sminkningarna, tappar dock när hon vänder ryggen till. Dessa fyra tjejer tillsammans medJennifer Alfredsson‌ , som har en bra rygg men saknar lite massa överlag i mina ögon, bildar första callout. Till rond 2 tar vi med oss Sanna Lodén‌ som är snygg, har en gluteus som sticker ut men som tappar mycket på att hon poserar sämre i ljuset då hon lutar sig framåt och på så sätt skuggar sig själv. I I-walken blir det återigen lite problem då någon går fel och detta fås ta om flera gånger men det är väl sånt som händer. Nelly‌ verkar till finalen tappat geisten och poserar mekaniskt, kan berott på att hon var en av dom som fick sin I-walk störd ännu en gång. Sanna Löfgren‌ är lika snygg här och strålar konstant. Sanna Lodén‌ lyckas här fånga ljuset bättre och kan visa upp ett rejält svep men bristande insida lår. Nadezda‌ ser lite slätare ut än övriga fältet och Jennifer‌ är lite platt. Linnea‌ är däremot väldigt stilig, speciellt från sidan. Efter ytterligare en jämförande rond så har vi ett resultat där Sanna Löfgren‌ återigen kliver högst upp på pallen, hon följs av Linnea‌ , bronset får Nadezda‌ . Därefter har vi i placeringsordning Jennifer‌ , Nelly‌ och Sanna Lodén‌ .

Nadezda Melnikova, 3.

Linnea Helene, 2.

Sanna Löfgren, 1.

Sanna Löfgren, 1.

Bikini Fitness -166 cm

Även här har vi lite bekanta juniorer. Ida Bergman‌ blev tidigare slagen av både Daniella Olsén‌ och Susanna Claesson‌ så jag blir något förvånad när hon här ser ut att vara den enda som kan konkurrera, men det visar väl på att även lätta bikinitjejer kan göra ändra sin fysik på några timmar och att vilka du ställs mot spelar roll. Ida‌ visar här upp en hård om än något platt fysik. Det var ju dock inte bara juniorer som stod på scenen nu utan det var flera andra fina tjejer. Josefin Bilberg‌ sitter inne på en imponerande axelbredd som hon maximerar med bra twistade poseringar. Jenny Fogelström‌ ser sund ut [(6)] med en slank fysik som bakifrån visar upp en detaljrik rygg. Sofia Törnblom‌ har en fin balans av under och överkropp men poserar något stelt och skulle behöva twista mer för att skapa mer dynamik. Jessica Lennartsson‌ är kurvig men behöver mer bullighet på överkroppen. När särbedömningarna är avgjorda så plockar vi med oss Nina Andersson‌ från särbedömning två, Nina‌ är något större än övriga med bra magrutor. I finalen så har Josefine‌ blivit bättre. Ida‌ framstår som något osäker. Jenny‌ visar sig vara lite framåtroterad i I-walken och saknar riktigt tonus. Nina‌ tar scenen med charm men hade behövt tappa lite mer. Sofia‌ glömmer helt bort att hon har ett hårsvall som döljer ryggen. Jessica‌ upplevs som något oinspirerad även om hon tekniskt gör det bra. Den här klassen var inte helt lätt att avgöra men Sofias‌ balans gör att hon vandrar hem med ett guld. Silvret går till Josefine‌ . Jenny‌ plockar hem ett brons. Jessica‌ får en fjärdeplats. Ida‌ tilldelas här en femteplats vilket får ses som ett stort steg upp jämfört med tidigare framträdande. Sjätteplatsen tas hem av Nina‌ .

Jenny Fogelström, 3.

Josefine Bilberg, 2.

Sofia Törnblom, 1.

Sofia Törnblom, 1.

Bikini Fitness -169 cm

Hanna Eliasson‌ för sig bra och innehar ett par fina axlar men frågan är om hon inte är lite för hård. Annelie Axén‌ såg vi tidigare i Master men har en fysik som funkar även här bland de yngre. Faye Corbett‌ är intressant då hon är "väldigt mycket bikini" men ändå lite mindre, det hindrar henne dock inte från att vara avslappnad uppe på scenen. Linda Olsson‌ har vi sett tidigare i Master, hon var bra då och hon är bra här. Jennie Tjulanders‌ grund är bra men hon har dels lite kvar att tappa och behöver dels lite mer massa, även om benen är bra. Dessa fem är dock rätt självskrivna till finalen då övriga är snäppet sämre. En till ska dock vidare och där kniper Helena Winberg‌ en plats, mycket på grund av potential och en imponerande rygg. Blir dock det ännu bättre med några ytterligare veckor på deff och en lite bättre sittande dräkt. Med Helena‌ som tillskottet så ser vi en I-walk där både Hanna‌ och Annelie‌ kanske är något för hårda, men de gör sin grej med glädje där på scenen. Faye‌ fortsätter att utmärka sig genom att vara självsäker och flyta fint på scenen. Linda‌ rör sig något stelt men väger upp det med ett leende och en jämn massa. Faye‌ blir något liten i line när hon ställs bredvid dom andra, Jennifer‌ däremot växer när hon ställs bredvid dom andra. Från botten är det lätt att räkna i den här klassen men toppen börjar blir knepigare. När siffrorna är inne så visar det att Linda‌ kniper guldet, Faye blir tvåa, tredjeplatsen plockas hem av Annelie‌ . Kvar har vi sen i ordning Jennie‌ , Hanna‌ , Helena‌ .

Annelie Axén, 3.

Faye Corbett, 2.

Linda Olsson, 1.

Linda Olsson, 1.

Finalfältet.

Bikini Fitness -172 cm

Endast sex damer till start i -172 så här går vi direkt till rond 2 och finalen. Två av tjejerna känner vi igen från juniorklassen, Ronja Edlund‌ och Emma Hedman‌ ser nästan bättre ut i det här startfältet och dom verkar definitivt fått mer självförtroende; gissar att scenvana bygger sånt. Line Aagaard‌ plockar vi med oss från masterklassen, hon är lika självklar här som hon var där. Resterande tävlande är Julia Andersson‌ som är något i tunnaste laget och skulle dessutom behöva mana fram ett leende där på scenen. Sara Bentzer‌ är desto bättre, snygg fysik med tight midja som ackompanjeras av en rygg ovanför och en rumpa nedan, rör sig dessutom bra. Hos Josefin Eriksson‌ kan man skymta en bra grund men hon ligger inne med lite för mycket av en offseasonform för att den ska porträtteras ordentligt. Ett andra guld till Line‌ här, Sara‌ plockar med sig ett silver, bronset tilldelas Emma‌ . Ronja‌ vandrar därifrån med en fjärdeplacering, som femma har vi Julia‌ och sexa blir då Josefine‌ .

Emma Hedman, 3.

Sara Bentzer, 2.

Line Aagaard, 1.

Lina Aagaard, 1.

Finalfältet.

Bikini Fitness +172 cm

Över till dom längsta damerna, +172 centimeter. Ut vandrar några bekanta ansikten från juniorklassen och några nya ansikten, sen kommer Rebecka Westin‌ ut och där och då har jag svårt att se att någon ska slå henne, varenda liten kroppsdel sitter rätt och hon är helt förlåten för att poseringen kanske hade kunnat bli lite bättre. Tillsammans med Sofie Johansson‌ , junioren Corinne Gustafsson‌ och mastern Camilla Gennel Rosen‌ bildar hon första callout. Det är bra tjejer allihopa, speciellt det nya ansiktet Sofie Johansson‌ som har en atletisk framtoning [(7)] med en grym mage, ser dock något ansträngd ut bakifrån. Dessa fyra tjejer tar sig givetvis till finalen och dom får där sällskap av Sara Mehany‌ och Lovisa Åström‌ . Lovisa‌ har ändå en rätt bra fysik med axelbredd, midja och lår men ingen bit poppar riktigt och till det kontrollerar hon inte sitt minspel ordentligt vilket drar ned helhetsuttrycket. Sara‌ har en intressant fysik, hon är allt som bikini ska vara och ändå inte alls. Hon har en pinnsmal midja, breda axlar, ett par tunna höfter som senare bara färdas utåt över låren och skapar en grym X-form, ändå känns det inte bikini för mig. Hon har några hekto kvar att tappa på rumpan och är möjligtvis lite tunn på överkroppen men jag ser inte riktigt hur lite mer massa där skulle göra hennes fysik mer bikini. Nej jag tror hon måste vandra uppåt i klasserna, kanske så långt som till Women's Physique för att göra sin ram rätt. Nu menar jag inte att hon ska byta imorgon, det är en lång process där flertalet kilo ska adderas men jag tror hon bara blir bättre och bättre för var kilo hon lägger på sig. I rond 2 ser vi då Sara‌ gå ut först och gör det med bravur. Sofie‌ följer upp och har samma fördelar och brister som tidigare. Rebecka‌ är självsäker på scenen. Corinne‌ visar lite oerfarenhet då hon inte äger scenen direkt utan först måste färdas till krysset innan hon skiner upp. Lovisa‌ kan jobba på minspelet. Camilla‌ får kämpa för att hantera klackarna men när hon vänder ryggen till så visar hon upp ett par riktigt snygga infästningar till rumpmuskulaturen. I slutändan så visar domarsiffrorna en mer tight topp tvåa än vad jag tyckte men i slutändan så är det ändå Rebecka‌ som har guldpengen runt sin hals. Sofie‌ får silvret [(8)]. Corinne‌ tilldelas här ett brons. Fyra blir Camilla‌ , femteplatsen tas av Sara‌ och Lovisa‌ vandrar hem som sexa.

Corinne Gustafsson, 3.

Sofie Johansson, 2.

Rebecka Westin, 1.

Rebecka Westin, 1.

Overall

Sist ut har vi overallen, jag lutar mer åt Rebecka Westin‌ då jag anser henne mer komplett men priset går istället till Line Aagaard‌ . Egentligen inte så mycket att förvånas över, hon var rejält bra.

Kamp om overalltiteln. Line, längs till höger, vann.

Vi rundar här med av dagen, tar oss hem för att ladda för först Mr Olympia på den riktigt tidiga och sen Tyngre Classic VI – dag 2, när en normal helgmorgon startar.

(reportage om lördagens tävlingar finns online inom kort)


Liknande artiklar
Bildbomb Tyngre X!

Vår fotografkompis Viktor Källberg bjuder här på ett axplock från vårens fitnessbatalj i Solnahallen. Håll till godo!

Tyngre

20 okt. 2022

Om Tyngre X och året som gick

Herrar A & A samlas för en genomgång om alla yttre förutsättningar för alla tävlingar under Tyngre X-helgen samt en kortare minneskavalkad över 2021.

30 dec. 2021

Tyngre X – fitnesstävlingarna tillbaka!

Ja, du läste rätt. Den 8-10 april kör vi nästa utgåva av våra fitnessevent, denna gång kallad Tyngre X. Och nu öppnar vi dörren även för proffsen

Alex Danielsson

28 dec. 2021

EM i styrkelyft 2021 – bilder och tankar!

Några bilder och några tankar från EM i Västerås.

Alex Danielsson

13 dec. 2021

Bildbomb från EM!

Vi kan här publicera en skrälldus bilder från EM i fitness i bodybuilding & fitness, som nyligen avgjordes i Santa Susanna, Spanien. Fotograf är den fantastiske Viktor Källberg.

Tyngre

31 maj 2021

Fitness-EM – fredag!

Guldregn första dagen! Det finns inget annat sätt att beskriva det. Det svenska landslaget var i det närmaste helt omöjligt att betvinga under fredagen.

Alex Danielsson

15 maj 2021

Sverige på EM i tyngdlyftning – dag 4 & 5!

Josef Eriksson rapporterar från svenskarnas framfart på EM i tyngdlyftning, som just nu genomförs i Moskva.

Josef Eriksson

8 apr. 2021

Dags igen: Pepparkakshus-tävlingen

Var med om tävla om fina priser genom att baka ditt eget pepparkakshus!

Alex Danielsson

7 dec. 2020

Bildbomb från Sveriges Starkaste Man 2020!

Kom med bakom scenen och sändningen. Återupplev dina favoritstunder. Här i ett massivt bildreportage signerat vår egen photo wiz Fredrik Dölling.

Tyngre

13 okt. 2020

Bildbomb från Athlete Meetup 2020

Fett bildreportage från när vi samlade våra CrossFit-resurser för en lika lekfull som lärofull helg i Stockholm.

Tyngre

13 juli 2020

Resultat från Distansmästerskapen i Styrkelyft 2020!

Kompletta resultat från de just avslutade Distansmästerskapen i Styrkelyft.

Alex Danielsson

19 apr. 2020

Inbjudan till Distansmästerskap i Bodybuilding & Fitness 2020!

Som ett sätt att låta alla månader av dietsatsning och hårdträning ändå komma till någon sorts nytta kan du nu tävla i byggning och fitness – online!

Alex Danielsson

25 mars 2020

Corona-viruset – så påverkas våra sporter, och din egen träning

Corona-viruset skördar onekligen sina offer. Men hur blir det med tävlingarna i våra favoritsporter? Och hur påverkas vår egen träning? Här är vår samlade uppfattning just nu. Artikeln uppdateras löpande.

Alex Danielsson

14 mars 2020

Invitation to the 2020 Nordic Distance Challenge in Powerlifting & Bench Press

Since all the scheduled powerlifting meets within the IPF have been cancelled due to the rampant spread of the Corona virus, we – as lifters – need to find other, safer, ways to measure our strengths. We hereby invite you to the 2020 Nordic Distance Challenge in Powerlifting & Bench Press!

Tyngre

7 mars 2020

Bildbomb från Tyngre VIII!

Efter en helg i styrkans tecken kom vår egen Marcus Syvertsen hem från Solnahallen med knökfulla minneskort. Här kan du se några av de bilder som märktes mest.

Marcus Syvertsen

15 okt. 2019

Tyngre Talang 2019!

Äntligen är årets fototävling avgjord!

Alex Danielsson

28 apr. 2019

Var med i fototävlingen Tyngre Talang 2019!

Drömmer du om en plats i fysiksolen? Om att en dag stå där, starkt skinande i ditt livs bästa form, och bli bedömd av riktiga proffsdomare? Nu kan du få göra allt det – utan att ens lämna hemmet.

Tyngre

4 mars 2019

Tyngre Radio om fototävlingen Tyngre Talang (bland annat...)

Alex och Andreas sammanstrålar för ett spontant samtal om både ditten och datten samt om detaljerna kring vår nya fototävling Tyngre Talang 2019.

4 mars 2019

#tyngrejul

Här årets mest spexiga pepparkakshus!

Alex Danielsson

27 dec. 2018

Styrkelyfts-VM: rapport från dag 6

Amanda & Josef avrundar Halmstad-veckan med de sista klasserna.

Amanda Bergstrom

12 nov. 2018

Styrkelyfts-VM: rapport från dag 5

Som Amanda & Josef såg det. Knivskarpt.

Amanda Bergstrom

10 nov. 2018

Styrkelyfts-VM: rapport från dag 4

Amanda och Josef fortsätter – här är lite av det som hände under torsdagen.

Amanda Bergstrom

9 nov. 2018

Styrkelyfts-VM: rapport från dag 3

Josef och Amanda fortsätter att rapportera från tävlingarna i Halmstad. Här från onsdagen.

Amanda Bergstrom

8 nov. 2018

Från insidan: Josefs VM-rapport

Josef Eriksson rapporterar från de två första två dagarna av VM i Styrkelyft, som denna vecka genomförs i Halmstad.

Josef Eriksson

7 nov. 2018

Sveriges Starkaste Kvinna 2018

Bra drag när damerna gjorde upp om titeln.

Lorena Gustavsson

31 okt. 2018

Bildbomb från Tyngre VII!

Hela helgen, magiskt fångat av vår egen Marcus Syvertsen.

Tyngre

26 okt. 2018

Resultat från Nordiska Mästerskapen 2018!

Komplett resultatlista från söndagens NM-tävlingar i fitness och bodybuilding.

Tyngre

24 okt. 2018

Resultat från Tyngre Classic VII

Komplett resultatlista från lördagens tävlingar i fitness och bodybuilding.

Tyngre

22 okt. 2018

Tyngre Classic del 1

Häng med på muskelfest i Solnahallen när Alex och Andreas kommenterar lördagens tävlingar från Tyngre Classic!

Tyngre

22 juni 2018

Söndagen på Tyngre Classic!

Återupplev söndagen från Tyngre Classic ihop med Alex och Andreas. Men's physique, athletic fitness och bikini fitness!

Tyngre

22 juni 2018

Så minns vi Tyngre Classic VI

Här är lite av det vi fick uppleva i Solnahallen den 15-17 september 2017. Snyggt och behändigt paketerat av Rebecka Thor.

Tyngre

22 juni 2018

Film från kval 2 till SSM 2017 - Sjöbo

Uttömmande rapport från det andra kvalet till SSM 2017, denna gång från Skåne och Sjöbo. Kommentatorer: Anders Axklo & Andreas Guiance.

Tyngre

22 juni 2018

Video från Sveriges Starkaste Man

Från i somras - kampen i Vaggeryd, Småland: Sveriges Starkaste Man 2016!

Tyngre

22 juni 2018