Vägen till 200 kg i knäböj

Ta del av vår populära Youtube-serie! Här har du nämligen alla avsnitt ur serien behändigt uppsummerade och samlade för din beskådan. Mycket nöje.

Tyngre


Projektet där Viktor Söder och 160+ deltagare skulle öka maximalt i knäböj under 5 månader har äntligen gått i mål! Givetvis rekommenderar vi att du ser varenda ruta från serien men eftersom det är dryga 4 timmar upp och ner med stång på rygg så tänkte vi erbjuda dig en liten översikt så du kan plocka russinen ur kakan.


Avsnitt 1

I avsnitt 1 får vi se de första maxningarna som utfördes den 19 januari 2020 på Gymmet Västerås. Detta var det resultat som deltagarna skulle utgå ifrån och förbättra.

https://youtu.be/g3QK-FKbU5Q Viktor blir lite chockad över sitt väldigt oväntade PB.


Avsnitt 2

Här får du lite smått lära känna programmet deltagarna ska träna efter, trots att de två första veckorna är väldigt lätta och egentligen enbart syftar till att få till tekniken så slås det ändå ett stort PB.

https://youtu.be/Vg8enW04sFk Ja, vad är det för fyra som Viktor pangar upp?


Avsnitt 3

Utöver den inledande maxningen så utförs tre maxningar under programmets gång. En vid 8 veckor, en vid 15 veckor samt den slutliga vid 21 veckor. I det här avsnittet får du se en hel del av deltagarnas maxningar. Corona har slagit ner som en bomb och Viktor får utföra maxningen helt utan passare, med blandad framgång.

https://youtu.be/XID6_Ks0lyA Hur mycket kan man öka på 8 veckor egentligen?


Avsnitt 4

Maxning i marklyft? Eftersom marklyft var den huvudsakliga kompletteringsövningen i programmet så kände coach Josef att det var lika bra att slänga in en maxning i mark också. Så tittar du hellre på lyft som börjar med den koncentriska fasen så är det här något för dig!

https://youtu.be/OoIG3AfOhHg


Avsnitt 5

Vi är nu framme vid vecka 15 i programmet och det är dags att visa deltagarnas maxning i marklyft. Viktor och två deltagare tar däremot sig an knäböjsmaxningen först och ja, det går väl inte riktigt som tänkt.

https://youtu.be/b3MUyY-V_fU Även om Viktor är på omslaget är det Thomas Li ni ska hålla ett öga på!


Avsnitt 6

Vi vänder och steken och visar deltagarnas utveckling i knäböj efter 15 veckor under Josef Erikssons vingar. Viktor är lite ledsen efter maxningen i Hallsberg men revanschsugen nu när det vankas markmaxning!

https://youtu.be/KxIDK05BM_U Nu börjar de riktiga gainsen visa sig bland deltagarna!


Avsnitt 7

Maxningar, maxningar, maxningar... Ja men det är ju så roligt att titta på! I det här avsnittet visar vi deltagarnas sista maxning i marklyft. Skaka en PWO och njut när du ser vad 21 veckors hård träning har gjort med alla envisa deltagare.

https://youtu.be/Rvi7RcRb_lo Många guldlyft i det här avsnittet! Perfekt uppladdning inför ett tungt markpass.


Avsnitt 8

Gillar du statistik? Gillar du tunga lyft? I det här extra långa avsnittet får ni se slutresultaten från samtliga deltagare. Fullspäckat med diagram och siffror för den nördige. Se vad 21 veckor, 163 pass och en jäkla massa vilja gjort med de 70 personer som höll ut hela vägen!

https://youtu.be/sgRGIzp_CFM


Avsnitt 9

Sanningens ögonblick för Viktor. Det finns inte så mycket mer att säga än att här får ni se om Viktor klarar att öka från 150 till 200 kg.

https://youtu.be/-angtW4UIzYLiknande videor
Åland Sport Week

Den 29 juni är det bänkpresstävling på Åland. På torget i Mariehamn genomförs Åland Sport Weeks bänkpresstävling och SFI-Mästerskapen i bänkpress.

15 maj 2024

Bänkfantomen Håkan Reher

Håkan Reher är 37 år från Härnösand och svensk mästare och rekordhållare i klass -93 kg.

8 maj 2024

Jacob Nilsson

Jacob Nilsson är 21 år gammal från Falkenberg och har just vunnit junior-SM i styrkelyft.

3 maj 2024

Star Wars, Bänkpress och Doping

Idag är det lite löst snack runt denna veckan.

1 maj 2024

Inför Bänk-VM med Annika Zelander, Vilma Olsson och Matilda Hjälle

Efter mat och träning satte sig fyra av de som ska tävla på VM i bänkpress ner. Det blir prat om träningen som varit och träningen som skall komma.

24 apr. 2024

Bänkpressdemonen Joshua Baker

Bänkpressdemonen Joshua Baker a.k.a. The Gym Reaper, gästar podden.

20 apr. 2024

Ett post bänkpress-snack med Josef och Martin

Häng med på ett post bänkpress-snack med Josef och Martin Lindby Åas.

10 apr. 2024

Emil Johansson

Emil Johansson från Umeå Power satsar hårt på styrkelyft. Hör om hur Emil kom in i sporten och hans planer i dagens avsnitt.

29 mars 2024

SM i Bänkpress

Idag får vi höra en sällsynt ambitiös summering av SM i Bänkpress. Klass för klass, vem som vann och med tillhörande kommentar.

27 mars 2024

Kjell Egil Bakkelund

Kjell Egil Bakkelund är en norsk styrkelyftare som senaste decenniet dominerat styrkelyft i alla former. Idag får vi höra hur det började för Kjell, hur det varit sista året och vad som komma skall!

22 mars 2024

Info kring SM i Styrkelyft & Bänkpress

SM i Klassisk Styrkelyft & Bänkpress går nu i helgen 22–24 mars i Luleå. Magnus Wikström från Luleå AK, som står som arrangör, är idag med för att svara på frågor.

20 mars 2024

Femfaldige EM-mästaren Emil Norling

Bamsingen Emil hinner precis hem från EM i Kroatien innan han kastas in i ännu en podd. Hör om hur en ilsken vinterkräksjuka nästan fick Emil på fall. Men bara nästan.

18 mars 2024

Lokalt skitsnack

Efter ett error i det ordinarie planerade avsnittet blev det ett inhoppsavsnitt

15 mars 2024

300 kg i marklyft med Troive

Vår kompis Martin Troive ”The Trooper” Ekelund tog nyligen klivet in bland de odödliga – de som dragit 300 kg i marklyft. Hör om hans träning under satsningen och om hans framtida äventyr.

14 mars 2024

Sammanfattning av SM i Sundbyberg

Pga vinterkräksjuka blev det tänkta avsnittet inte av utan istället kommer en liten sammanfattning av SM i Sundbyberg.

13 mars 2024

Världens bästa Gustav Hedlund

Gustav berättar allt kring hans sensationella seger på SBD Powerlifting Championships, vilken gjorde honom till världens bästa styrkelyftare.

7 mars 2024

Mot Bänk-SM med Livia Blomqvist

Livia Blomqvist är junior och har tävlat sedan 2021. Hon ska nu till helgen köra junior-SM i klassisk bänkpress och ett par veckor senare gå upp på senior-SM i bänkpress och styrkelyft.

6 mars 2024

Emelie Ohlin satsar mot alla SM

20-åriga Emelie Ohlin från Umeå började med lyftning 2021 efter sysslat med simning. Hon har nu kört på för fullt och står nu inför flera SM.

1 mars 2024

Mot Bänk-SM med Jonathan Henningsson

Josef Eriksson och Jonathan Henningsson är båda svenska mästare från klass 105 kg respektive 83 kg i fjol. I år möts de båda i klass 93 kg på SM.

28 feb. 2024

Startlistorna ute inför Bänk-SM

Startlistorna för årets SM är ute och idag går vi igenom och tippar vinnare. Vi idag innebär Josef Eriksson och Axel Samuelsson.

21 feb. 2024

Sheffield 2024

Idag pratar Josef Eriksson och Jimmy Karlsson om Sheffield 2024. Vad hände och hur sjukt var allt? Josef och Jimmy reflekterar.

16 feb. 2024

Mot Bänk-SM med Neo Yngström

Neo Yngström är 19 år gammal och kom tvåa vid senior-SM i fjol som 18-åring. Några veckor senare vann han junior-SM och slog då den som vann senior-SM.

14 feb. 2024

Daniel Richter

Idag blir det skrotlyftningssnack med ingen mindre än Daniel Richter från Styrkelabbet/Strengthlog. Josef och Daniel tjatar på vitt och brett både det ena, men framförallt det andra vad gäller styrketräning.

9 feb. 2024

Mot Bänk-SM med Hilma Westerberg

Två veckor före klassiska senior-SM i Luleå är det bänk-sm i för övriga kategorier i Sundbyberg. Där kommer Hilma Westerberg tävla med tröja som senior och även som junior klassiskt.

7 feb. 2024

Vad vi vet om teknik för att minska skaderisken vid styrkelyft?

Styrkelyftaren, fysioterapeuten och forskaren Lars Berglund är efter flera år tillbaka igen som gäst i Tyngre Träningssnack.

7 feb. 2024

Mot Bänk-SM med Christian Naarttijärvi

Christian Naarttijärvi, som med sin bror driver den växande gymkedjan NPC, är i full träning mot SM i bänkpress.

31 jan. 2024

Gustav Hedlund mot Sheffield

Gustav Hedlund är kanske en av de bästa styrkelyftarna i världen som inte vunnit ett VM. Nu står han inför mästarmötet SBD Sheffield Championships.

26 jan. 2024

Mot Bänk-SM med Matilda Hjälle

Matilda Hjälle är en av de mest talangfulla bänkpressarna vi sett i detta landet, kanske någonsin. Efter mindre än två års tävlande går hon in och vinner VM i bänkpress.

24 jan. 2024

Calle Johansson mot Sheffield

Sommaren 2023 vann Calle VM i styrkelyft och kvalificerade sig för SBD Sheffield Powerlifting Championships.

19 jan. 2024

Mot Bänk-SM med Andreas Henning

Andreas Henning har sedan klassisk lyftning blev en kategori 2010 hört till toppen i bänkpress. Idag pratar vi om hans status just nu.

17 jan. 2024

Vad vill du med 2024?

Vad vill vi vi uppnå med våran träning under 2024? Den frågan ställer Josef idag till Marcus Yngvesson, Thomas Edvinsson och Karl (Kraftkarlos) Malmberg.

12 jan. 2024

Starten av 2024

Vi är i startgroparna av 2024 och många har mål med vill uppnå, inte minst i bänkpress! Idag berättar Josef om sin start på året.

10 jan. 2024

Dra mer i mark 2024

Med Martin Lindby Åas i blir det marklyftssnack! Martin har lyckats dra 330 kg från golvet.

6 jan. 2024