Multimodal smärtrehab med David Parker – del 1. Erwin sitter tillsammans med specialistfysioterapeuten, David Parker, och pratar om det som kallas Multimodal Rehabilitering (MMR) vid smärta och stress. Även känt som ”sista bossen”, eller ”slutstation” i vården – när ingenting annat har hjälpt.

Vad gör man i ett MMR-team? Vad handlar det om och vad händer i en sån rehabilitering? David är specialist i smärta och arbetar i MMR-teamet på Svenska Rygginstutet, Ladvik i Stockholm och har en del att berätta. 

I den här första delen berättar David först och främst om vad ett MMR-team är, hur man kommer dit som patient och de olika programmen riktade mot smärta och/eller stressrelaterad ohälsa. Vi dyker senare in i varför inte alla ska gå MMR-team, om folk blir botade från smärta på MMR eller handlar det verkligen bara om att lära sig leva med sina problem? Det och mycket mer i dessa delar tillägnat den multimodala rehabiliteringen.

Svenska Rygginstitutet, där David jobbar och de tjänster de tillhandahåller hittar du på https://www.rygginstitutet.se/

Multimodal smärtrehab med David Parker – del 1:

Du kan ladda hem avsnittet direkt till din enhet här.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts (iTunes) – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram:
@Tyngrerehab
Daniel Andréasson
Kenneth Färnqvist
Erwin Lindén