Kasein Chokladboll

229 SEK

Mustig chokladbotten med tydliga övertoner av nyriven kokos. Puss!

I lager

Fri frakt vid köp över 500 SEK
  • Näringsvärde Per 100g Per portion, 35g
    Energi 1445 kJ/345 kcal 506 kJ/121 kcal
    Fett 2,1 g 0,8 g
    varav mättat fett 1,2 g 0,4 g
    Kolhydrat 9,7 g 3,4 g
    varav sockerarter 6,9 g 2,4 g
    Protein 70 g 25 g
    Salt 1,6 g 0,5 g

    Ingredienser:
    Mjölkproteinkoncentrat bestående av ca 80 % micellärt kasein och ca 20 % vassleprotein, mjölk , kakao, arom, havremjöl, salt, sötningsmedel (aspartam*) laktasenzym.
    *Innehåller en fenylalaninkälla

  • Innehåller mjölkprotein, gluten och laktos*.
    Tyngre kasein innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos. Låt stå i några minuter för maximal effekt.

  • Innehåll:
    1000 g. Skopa medföljer.

    Användning:
    1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk.

    Förvaring:
    Förvaras torrt i rumstemperatur.

    Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
    Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se

Kasein Chokladboll

Kasein Chokladboll från får oss att tänka om kring de sju sorters kakor som är en trevlig svensk tradition, men ärligt talat: De där små torra kakorna kändes ganska fattiga så fort chokladbollen gjorde entré på fikascenen. Ända sedan den dagen har svenskt fika kommit att domineras av denna himmelska boll – vem hade kunnat ana att kakao, smör, havre och kokos kunde skapa sådan ljuvlig smakpoesi?
Det har egentligen bara funnits ett problem: Bollarna har inte alltid gått rätt ut i biceps på det viset man skulle kunna önska. Fram till nu.

Kasein Chokladboll från Tyngre kombinerar protein av högsta klass med den fantastiska smaken från svenskens favoritbollar. Som vanligt tar vi de extra kliven för att få smaken att bli helt perfekt – den här gången har vi bland annat lagt i lite äkta havre för den där sista touchen. Kombinera med en Barebells för maximal njutning.

Varför ska jag äta kasein?

Kasein framställs oftast i samband tillverkning av smör. Det har större proteinmolekyler än vassle, vilket gör att kasein tar lite längre tid för kroppen att bryta ned. Upptaget i kroppen blir därför aningen långsammare och frisättningen av aminosyror i blodet sker därmed under en längre period. Proteinmolekylerna i kasein är heller inte lösliga i vatten på samma sätt som för vassle. Därför ger kasein en lite mjöligare och därmed tjockare konsistens vid tillredning. Kasein passar därför utmärkt till gröten eller att äta som kaseinfluff.