Blåbär och kokoskaka

45 min
|
16 skivor
|
Kategori: BakverkKakor

Sanna bjuder oss på en riktigt saftig och god blåbär- och kokoskaka laddad med protein. Skiva upp kakan och frys in de skivor du inte äter upp direkt!

Sanna Backman

Sanna Backman aka Tastyhealth är utbildad personlig tränare och kostrådgivare och har även tävlat i Body Fitness 2006-2012. Hon b..

Ingredienser

2 dl (75g) havregryn malt till ett mjöl
0,5 dl (30g) kokosmjöl
1 skopa (25g) vassle vaniljdrömmar
4 msk riven kokos
3 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 st äggvitor
1,25 dl lättkesella
2,5 dl valfri mjölk (jag använde lättmjölk)
1,25 dl blåbär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 C.
2
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta, utom blåbären och rör om ordentligt. Vänd sedan försiktigt i blåbären.
3
Häll smeten i en brödform som du klätt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter eller tills den känns fast i mitten.
4
Ta ut och låt svalna. Går bra att frysa.

Liknande Recept

proteinrik frozen cheesecake

Frozen cheesecake

30 min + nedkylning i frys
ca 150 kcal