Fri frakt över 500 SEK

Blåbär och kokoskaka

Tidsåtgång:
45 min
Portioner:
16 skivor
Receptskapare:
Kategorier:

Sanna bjuder oss på en riktigt saftig och god blåbär- och kokoskaka laddad med protein. Skiva upp kakan och frys in de skivor du inte äter upp direkt!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 C.
2
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta, utom blåbären och rör om ordentligt. Vänd sedan försiktigt i blåbären.
3
Häll smeten i en brödform som du klätt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter eller tills den känns fast i mitten.
4
Ta ut och låt svalna. Går bra att frysa.

Ingredienser:

2 dl (75g) havregryn malt till ett mjöl
0,5 dl (30g) kokosmjöl
1 skopa (25g) vassle vaniljdrömmar
4 msk riven kokos
3 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 st äggvitor
1,25 dl lättkesella
2,5 dl valfri mjölk (jag använde lättmjölk)
1,25 dl blåbär