Fri frakt över 500 SEK

Meny

Kärleksmums

Tidsåtgång:
1 h
Portioner:
Receptskapare:
Kategorier:

Kärleksmums - ett bakverk som vi aldrig får nog av! Linn bjuder oss på en krämig och proteinrik variant utan tillsatt socker. Tips - gör ett dubbelt recept direkt och lägg ett gäng rutor i frysen!

Gör så här:

Kaka
1
Mät upp ägg, honung, vaniljpulver och sötströ, blanda ihop till en slät smet.
2
Tillsätt resterande ingredienser och vänd ihop allt till en slät smet.
3
Bred ut i en form. En halv långpanna för mig, vill du ha en större form får du dubbla receptet.
4
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Inte för länge, håll koll. Låt svalna!
Glasyr
1
Värm upp allt i en kastrull på spisen och rör om hela tiden. Smeten ska vara rinnig men tjockna något.
2
Stick hål i kakan med ett sugrör på flera olika ställen. Häll sen på glasyren och strö kokos över.
3
Kyl ner en stund i kylen och skär sedan upp i rutor.

Ingredienser:

Kaka

2 ägg
3 msk honung/agavesirap
1 krm vaniljpulver
2 msk sötströ
1 krm flingsalt
3 msk kokosolja
2 dl Barebells Milkshake Chocolate
2/3 dl kakao
2,5 dl kokosmjöl
2 msk starkt kaffe

Glasyr

Resterande av milkshaken
4 msk kakao
2 msk starkt kaffe
2 msk kokosolja
4 msk honung/agavesirap