Fri frakt över 500 SEK

Kladdig kladdkaka

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
10-12 bitar
Receptskapare:
Kategorier:

Älskade kladdkakan, tröttnar vi någonsin? Wickan bjuder oss här på ett riktigt smarrigt och kladdigt recept laddat med protein och utan tillsatt socker!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Mixa dadlarna till en massa.
3
Tillsätt resterande ingridienser (eventuellt lite extra mjölk om smeten inte blir riktigt kladdig), mixa ihop.
4
Smöra och bröa en form (jag använde en 18 cm springform) och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Den ska vara kladdig och lös i mitten!
5
Ställ in i kylen och låt svalna helt. servera med vispad 20% milda grädde och hallon. Ät och njut.

Ingredienser:

12 st dadlar
1 dl vassle kladdkaka
2.5 dl lättmjölk
4 msk kakao
1.5 dl majsmjöl
2-3 msk sötströ
2 krm vaniljpulver
2 msk kallt kaffe