Fri frakt över 500 SEK

Proteinrik citronkaka

Tidsåtgång:
45 minuter
Portioner:
8-10 bitar
Receptskapare:
Kategorier:

Linn ger oss en oemotståndligt god och proteinrik citronkaka toppad med glasyr & vallmofrön!

Gör så här:

Kaka
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Mät upp ägg, sötströ och vaniljpulver i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
3
Tillsätt resterande ingredienser och blanda runt ordentligt.
4
Fördela nu smeten i en smörad form.
5
Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
Glasyr
1
Mät upp alla ingredienser och vispa ihop till en slät glasyr med hjälp av en elvisp.
2
När kakan har svalnat kan du ringla över glasyren.
3
Skär upp i bitar innan servering!

Ingredienser:

Kaka

2 st ägg
2 dl sötströ
1/2 tsk vaniljpulver
4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 dl vanilla milkshake
100 g smör eller kokosolja
1/2 citron saft & rinrivet skal
vallmofrön (valfritt)

Glasyr

Resterande mängd milkshake
3 dl sukrin melis
1/2 citron saft & finrivet skal

Köp Produkterna

8x330ml
I lager
Lägg i varukorg