Proteinrik & glutenfri chokladkaka

40 min
|
10-12 bitar
|
Kategori: ChokladKakor

Proteinrik & glutenfri chokladkaka – toppad med hasselnötskräm som inte går att få nog av. Varför inte göra en hälsosammare och proteinrikare kladdkaka som smakar minst lika gott. Testa detta enkla och roliga recept proteinrik & glutenfri chokladkaka skapat av Skippa Sockret.

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

1 paket Svarta bönor 380 g
1 dl Kasein Kladdkaka
5 st Dadlar
2 st Ägg
2 msk Kakao
2 msk Mandelmjöl
2 msk Kallt kaffe
1 msk Lättströ eller annan valfri sötning
1 tsk Bakpulver
1 nypa Flingsalt
Valfri mängd Hazelnut Cream

Gör så här

1
Börja med att skölja av bönorna ordentligt och låta rinna av.
2
Kärna ur dadlarna och mixa till en slät massa i en matberedare eller mixer.
3
Tillsätt nu resterande ingredienser och mixa tills allt går ihop till en krämig smet. Smaka av om du önskar mer sötning, starkare kaffesmak, lite mer sälta osv.
4
Spreja kokosfett eller liknande i en valfri form med exempelvis löstagbar kant och häll sedan i chokladsmeten.
5
Grädda på 170 grader i cirka 15 minuter. Håll lite koll, kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt gärna kakan stå först framme en stund och sedan i kylen för att sätta sig innan du toppar med hazelnut cream från Barebells. MUMS!