Fri frakt över 500 SEK

Meny

Proteinrik jordgubb- och rabarberpaj

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
6-8 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

Sommarens bästa fika måste ju ändå vara smulpajen? Dränkt i vaniljsås eller toppad med en god glass, mmmm mums! Här kommer en proteinrik jordgubb- och rabarberpaj för alla er pajälskare där ute!

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 180-200 grader (beroende på ugn). Jag körde 180 grader.
2
Skär rabarbern i skivor och även de frysta jordgubbarna om du inte använder färdiga jordgubbstärningar. Blanda sedan rabarbern och jordgubbarna tillsammans med potatismjöl, lite extra sötströ (valfritt) och kardemumma i en ugnssäker form.
3
Blanda nu ihop smör, havregryn, kasein, kokosflingor, sötströ och bikarbonat i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg med händerna.
4
Fördela nu den kladdiga degen över rabarbern och jordgubbarna, grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg.
5
Servera med vaniljsås eller glass!

Ingredienser:

100 g rumstempererat smör
3 dl havregryn
1 dl kasein vaniljdrömmar
1 dl kokosflingor
1 dl sötströ / valfri sötning
1 tsk bikarbonat
500 g / cirka 2 stjälkar rabarber
250 g frysta jordgubbar
1-2 msk potatismjöl
Kardemumma efter smak