
Proteinrik kladdkaka
Skulle själv säga att den smakar som en blandning av chokladpudding och en riktigt kladdig kladdkaka, väldigt god var den i alla fall och fylld med protein! / Annie
Kalorismart
Mitt namn är Annie och jag driver Instagramkontot @kalorismart. Jag är bosatt i Göteborg och studerar Medie- och Kommunikationsvet..
Ingredienser
50 g vassle kladdkaka
2 st ägg
100 g kvargyoghurt
2 msk kakao
4 msk stevia
2 tsk fiberhusk
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljarom
en nypa salt
2 st ägg
100 g kvargyoghurt
2 msk kakao
4 msk stevia
2 tsk fiberhusk
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljarom
en nypa salt
Näringsvärde
för hela kladdkakan
Energi: 400 kcalProtein: 56 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 15 g
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa ägg, stevia och fiberhusk pösigt och vispa sedan ner kvargyoghurten.
3
Blanda ner resterande ingredienser.
4
Grädda sedan i 10-15 minuter (håll koll då det är en hårfin gräns från att den är kladdig till att den blir lite torr).
5
Ta ut kakan och låt svalna, jag tyckte den var godast kylskåpskall med hallon och en klick grädde.