Proteinrik päronglass med mintchokladsås

2 tim
|
2 portioner
|
Kategori: Glass

Skippa Sockret tar dig tillbaka direkt till 80-talet med denna klassiska smakkombination. En proteinrik päronglass med ljuvlig mintchokladsås som kommer att bli hela familjens favorit, vi lovar!

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

3 dl Lättmjölk
2 dl Kasein Päronglass
1 dl Äggvita
1 msk Sötströ (går att utesluta)

Gör så här

1
Börja med att vispa upp äggvitan fluffigt, tillsätt även sötning om du önskar.
2
Vispa ihop mjölk och kasein förhand med en visp eller en slickepott i en annan bunke.
3
Vänd nu i den fluffiga äggvitan i bunken med kasein/mjölkblandningen och blanda försiktigt runt.
4
Häll nu ner smeten i en glassmaskin och kör tills du får önskad konsistens eller gör som jag gjorde – häll smeten i två matlådor och stoppa in i frysen. Ta ut någon gång i halvtimmen och blanda runt. Efter cirka 2 timmar är den i perfekt konsistens.
5
Toppa rikligt med chokladsås som du blandat ihop med lite pepparmyntsolja för att få den goda mintsmaken!