Fri frakt över 500 SEK

Rulltårta med rabarberkompott

Tidsåtgång:
30 min
Portioner:
15 bitar
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrik rulltårta med rabarberkompott, ett riktigt somrigt retrofika!

Näringsvärde:
Energi: 25 kcal
Protein: 2.1 g
Kolhydrater: 3.2 g
Fett: 0.4 g

Gör så här:

1
Börja med att vispa äggvitorna, ägget och sötströt pösigt.
2
Blanda sedan ihop potatismjöl, kasein och bakpulver i en separat bunke och vänd sedan ner det i äggsmeten.
3
Bred nu ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 250 grader i cirka 5 minuter.
4
När du tagit ut den ur ugnen kan du med fördel rulla in den i en kökshandduk och låta svalna ihoprullad.
5
När allt svalnat brer du på rabarberkompotten och rullar ihop tårtan så tight som du bara kan.
6
Skär sedan upp i bitar och servera förslagsvis med vaniljkvarg eller kaseinpudding i valfri smak!
Rabarberkompott
1
Skiva rabarbern i mindre bitar.
2
Koka den tillsammans med resterande ingredienser tills rabarbern blir mjuk.
3
Mixa sedan allt med en stavmixer tills du får en härlig kompott med en konsistens som du själv gillar!
4
Låt svalna och förvara i kyl om du inte använder den direkt.

Ingredienser:

Botten

2 st äggvitor
1 helt ägg
0,75 dl sötströ
½ dl potatismjöl
½ dl kasein vaniljdrömmar
2 tsk bakpulver

Rabarberkompott

4-5 st rabarber
En näve hallon
½ citron + zest
1-2 tsk nymortlad kardemumma
Sötströ efter smak
1 msk vatten
½ tsk citronsyra

Köp Produkterna

750g
I lager
Lägg i varukorg